Au copiat şi Parisul, cu tot cu Turnul Eiffel: Reacţia unui francez când a văzut ce au făcut chinezii

Parisul poate fi văzut şi în China, nu doar în Franţa. Un fotograf parizian a fost uimit de ceea ce a văzut când a viziat oraşul copiat de chinezi.

După ce au copiat cartiere întregi din Londra, reconstruindu-le întocmai în imensa lor ţară, chinezii îşi confirmă faima de imitatori perfecţionişti. De data aceasta, au luat ca model Parisul.

În China a apărut o replică a capitalei Franţei care se numeşte Tianducheng. Acest mini-Paris are chiar şi propriul turn Eiffel, parcuri şi arhitectura metropolei de ăe Sena, totul fiind reconstituit aidoma Parisului adevărat. Tianducheng este unul dintre numeroasele oraşe-fantomă din China.

Conceput iniţial ca un orăşel-rezidenţial de lux pentru 10.000 de oameni, acesta a rămas nelocuit timp de mai mulţi ani pentru că nimeni nu a dorit să se mute acolo.

Fotograful francez Francois Prost a fost în Tianducheng şi a rămas impresionat de ceea ce a găsit. Cea mai bună idee pe care Francois a avut-o în faţa giganticei replici a Parisului a fost să surprindă asemănările într-un proiect fotografic, intitulat The Paris Syndrome (Sindromul Paris), prezintă una lângă alta imagini ale Parisului real şi ale celui copiat.
Imaginile demonstrează priceperea chinezilor de a copia orice, inclusiv oraşe întregi, stradă cu stradă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod