cafea

Ți-e dor de ieșirile la cafea? Învață să faci acasă cele mai bune cafele: 3 rețete celebre

Câteodată mi se pare că suntem atât de grăbiți, atât de agitați și preocupați de griji și probleme încât uităm să trăim. Viața este un maraton care începe în fiecare dimineață devreme și se încheie noaptea târziu. Câteodată nici nu mai putem face diferența între zile. Toate parcă sunt la fel, de la cap la coadă, și de obicei ne concentrăm asupra momentelor mai puțin plăcute, care ne rămân în minte și reușesc să umbrească clipele frumoase.

Din păcate, a fost nevoie de o pandemie, de o criză globală de sănătate care să ne facă să ne oprim. Am fost constrânși să rămânem acasă și mulți dintre noi nici nu știm ce să facem cu tot acest timp pe care îl avem dintr-o dată. Ne lipsește acea agitație din fiecare zi și ne lipsesc oamenii dragi pe care nu-i mai putem vedea la o cafea. O ceasca de cafea aburinda, cu aroma 100% arabica, cum e cafeaua celor de la @Cafea Fortuna.

Poate că este o lecție din care avem ceva important de învățat. Chiar dacă este dureroasă, poate ne învață să ieșim din tiparul maratonului de zi cu zi, să renunțăm la superficialitatea cu care tratăm fiecare clipă, fie că este acasă, la birou, la școală sau alături de rude. Un exemplu bun este cafeaua. Această băutură fără de care simțim că nu putem funcționa a devenit de mult timp mai mult un „medicament” decât o băutură aromată și delicioasă pe care să o savurăm în tihnă, așa cum se întampla pe vremuri. Parca ma si vad, dimineata, cum faceam la ibricul din bucatarie cafeaua mea Fortuna Rendez-vous, cum umpleam casa de aroma unica a unei cafele perfecte.

Când viețile noastre se desfășurau normal, era imposibil să nu vezi pe cineva mergând grăbit spre birou cu un pahar de cafea în mână. Alegem cafeaua „la pachet” pentru că nu avem timpul necesar să o savurăm liniștiți. De multe ori nici nu-i mai simțim gustul și tot ce vrem este să ne dea energie pentru o nouă zi.

Acum ai timp. Nu mai ai nicio scuză să ratezi momentele în care să te bucuri cu adevărat de micile plăceri. Acum poți să redescoperi bucuria de a savura în liniște o cafea Arabica desăvârșită așa cum este Cafea Fortuna și de a-i simți toată paleta de arome inconfundabile. Cafeaua Arabica are peste 800 de compuși aromatici și este de trei ori mai scumpă decât soiul de cafea Robusta. Este exact cafeaua de care ai nevoie pentru clipele de răsfăț atât de necesare în această perioadă. Este cafeaua aia perfecta, pe care o bei de fiecare data!

Iar ca să te bucuri cu adevărat de aromele desăvârșite ale unei cești de cafea Arabica, transformă totul într-un ritual al simțurilor. Prepară cafeaua așa cum îți place ție, la ibric, la filtru sau presă. Încearcă rețetele faimoase de cafea, care te vor face să-ți imaginezi că te afli alături de prietenele tale într-una dintre cele mai bune cafenele ale lumii. Servește cafeaua în cele mai frumoase cești ale tale, închide telefonul, aranjează-ți un colț relaxant într-una dintre cele mai liniștite camere și lasă-te purtată într-o lume a aromelor. Vei descoperi că bucuriile vieții se află în astfel de momente și, cel mai sigur, nu vei renunța la aceste clipe de plăcere nici atunci când rutina zilnică va reveni la normal și graba ne va cuprinde iar pe toți. Iată trei rețete celebre de cafea pe care să le încerci:

Cafea turcească



Rețeta originală de cafea la ibric, cu puțin cardamon.

Ingrediente:
250 ml apă
1 lingură de cafea Fortuna Rendez-vous măcinată extra fin
Un vârf de linguriță de cardamon ras sau o păstaie de cardamon
Zahăr (opțional)
 
Preparare:
Adu apa la fierbere în ibric. Dacă folosești zahăr, adaugă-l de la început în apă. Scoate de pe foc, apoi adaugă cafeaua și cardamonul. Pune ibricul la încălzit. Când cafeaua începe să facă spumă, scoate ibricul de pe foc. Pune din nou ibricul pe foc până când cafeaua face spumă a doua oară.
Toarnă în ceașcă și lasă să stea pentru câteva minute ca să se așeze zațul.

Cafea Turtă Dulce



O cafea dulce, încărcată cu mirodenii.

Ingrediente:
3 linguri de cafea boabe Fortuna Rendez-vous, măcinată grunjos
jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
un sfert de linguriță de nucșoară măcinată
un vârf de linguriță de enibahar măcinat
jumatate de linguriță de giger ras
1 lingură de melasă
apă fiartă
lapte fierbinte
 
Preparare:
Pune toate ingredientele, cu excepția apei și laptelui, într-o presă franceză. Adaugă apă clocotită peste. Amestecă conțnutul cu o lingură de lemn. Pune capacul și lasă la infuzat 4 minute. Apasă pistonul și toarnă cafeaua într-o cană mare.
Adaugă lapte fierbinte după gust.

Cafea irlandeză



O rețetă de cafea cu frișcă și whisky pentru momentele de răsfăț.

Ingrediente:
50 ml de smântână pentru frișcă
2 linguri cu zahăr brun
50 ml whisky irlandez
1 ceașcă cu cafea Fortuna Rendez-vous proapăt preparată, fără zahăr
nucșoară măcinată (opțional)

Preparare:
Umple un pahar gros (rezistent la căldură) cu apă fierbinte, lasă-l câteva minute apoi aruncă apa. Bate bine smântâna pentru frișcă până când bulele dispar și frișca începe să se îngroașe. Pune-o înapoi în frigider.
Dizolvă zahărul în două linguri cu apă fierbinte într-o crăticioară, pune pe aragaz și lasă până începe să fiarbă. Adaugă cafeaua proaspăt preparată și amestecă. Ia de pe foc și adaugă whisky-ul. Toarnă amestecul de cafea, whisky și zahăr pe fundul paharului preîncălzit.
Scoate frișca de la frigider, mai bate-o puțin, apoi toarn-o în pahar, pe spatele unei linguri (ca să nu se scufunde) până când ajungi la buza paharului.
Presară puțină nucșoară deasupra și servește imediat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod