Scapă de insomnie cu Dr. Oz! Planul lui ca să dormi mai bine

Începe-ţi ziua cu un mic dejun care să conţină seminţe de chia, deoarece au acizi graşi omega-3 care te ajută să ai un somn odihnitor noaptea!
Hipertensiunea arterială, diabetul şi depresia sunt câteva dintre problemele medicale cu care te poţi confrunta ca urmare a nopţilor în care dormi prost, avertizează celebrul Dr. Oz.

Un somn de calitate este esenţial pentru sănătatea întregului corp, deoarece în aceste ore se revigorează tot sistemul. De asemenea, în funcţie de fiecare persoană, ai nevoie între 7-9 ore de somn pentru a avea energie în următoarea zi.

Iată ce soluţii îţi oferă Dr. Oz ca să dormi bine şi să scapi de insomnie:

1. Începe ziua cu un mic dejun care conţine seminţe de chia


Aceste seminţe minuscule conţin o cantitate foarte mare de acizi graşi omega-3 care au rolul de a calma corpul, astfel încât situaţiile stresante şi anxietatea vor fi mult mai uşor de controlat pentru tine. De asemenea, ajută corpul să producă anumiţi hormoni care te ajută să ai un somn de calitate noaptea.

Adaugă peste cerealele de la micul dejun câte o lingură cu seminţe de chia, seminţe de in şi nuci româneşti crude.
Toate aceste alimente sunt bogate în acizi omega-3, esenţiale pentru corp.


2. Nu exagera cu cafeaua


Cafeaua este bogată în antioxidanţi buni pentru corp, însă nu este deloc o soluţie bună să optezi pentru o cafea după-amiaza. Efectul cafelei poate să se prelungească timp de câteva ore şi poate să-ţi distrugă somnul.

Dr. Oz recomandă să consumi cafeaua dimineaţa şi să o eviţi după masa de prânz pentru a nu-ţi perturba calitatea somnului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod