Procesul Pistorius: Sportivul, declarat vinovat de omor din culpă

Judecătoarea Thokozile Masipa a anunţat, vineri, la Pretoria, că sportivul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale Reeva Steenkamp în data de 14 februarie 2013, este vinovat de omor din culpă.

Judecătoarea Thokozile Masipa va anunţa peste câteva săptămâni durata condamnării lui Oscar Pistorius, găsit vinovat de omor din culpă după ce şi-a ucis iubita în februarie 2013, dar şi cu privire la un incident din ianuarie 2013, când sportivul a tras cu arma într-un restaurant, notează cotidianul francez L'Equipe, citat de agenția Mediafax.

15ani de închisoare este pedeapsa maximă pe care o poate primi Pistorius
"Verdictul definitiv va fi pronunţat peste câteva săptămâni", scrie jurnalul francez.

Potrivit CNN, pedeapsa maximă prevăzută de legislaţia sud-africană pentru omor din culpă este de 15 ani, iar cea pentru celălalt cap de acuzare în care a fost găsit vinovat Pistorius este de maxim 5 ani.

După citirea concluziilor sale în cazul Pistorius, Masipa i-a cerut campionului paralimpic să se ridice în picioare şi a anunţat deciziile în privinţa celor patru capete de acuzare.
Pistorius a fost găsit nevinovat de crimă cu premeditare, dar vinovat de omor din culpă.

Totodată, judecătoarea a anunţat, vineri, că sportivul Oscar Pistorius este vinovat pentru că a tras cu arma într-un restaurant şi că, în ceea ce priveşte alt cap de acuzare, este achitat pentru deţinere ilegală de muniţie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod