Procesul Pistorius: Sportivul, declarat vinovat de omor din culpă

Judecătoarea Thokozile Masipa va anunţa peste câteva săptămâni durata condamnării lui Pistorius


Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost achitat de acuzaţia conform căreia sportivul a tras cu arma prin trapa unei maşini, în urmă cu doi ani. El era acuzat, în cadrul procesului în care a fost judecat pentru uciderea iubitei sale, că în 2012 a tras cu arma prin trapa maşinii conduse de un prieten, descărcându-se nervos după un control al poliţiei. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a achitat pe Pistorius de această acuzaţie din cauza contradicţiilor din mărturiile prezentate.

Verdictul definitiv va fi pronunţat peste câteva săptămâniziarul L'Equipe
La sosirea la tribunal, sportivul în vârstă de 27 de ani a evitat să privească mulţimea compactă de reporteri aflată la intrare.

Joi, judecătoarea Thokozile Masipa a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale, excluzând o condamnare pentru crimă cu premeditare şi crimă.
După cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, Masipa a anunţat că va continua vineri.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni. Procesul sportivului, desfăşurat la Pretoria, a durat şase luni.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod