6 alimente care te ajută să te calmezi

Știi că există persoane care se îngrașă din cauza stresului? Este vorba despre modalitatea unora de a reacționa la stres, anxietate și panică prin mâncat.
Însă o dietă echilibrată, alcătuită din alimente care te ajută să te calmezi, te va ajuta și să eviți kilogramele în plus. Printre alimentele acestea se numără fructele și legumele proaspete, care conțin vitamine, fibre și fitochimicale. În plus, este recomandat și consumul de flavonoide, cum ar fi quercitina regăsită în mere, izoflavone, regăsite în soia. Iată ce alimente te ajută să te calmezi!

Ce alimente te ajută să te calmezi?


1. Iaurtul grecesc


Iaurtul grecesc are un conținut bogat de probiotice, culturi vii și active, care stimulează sistemul imunitar și previn creșterea bacteriilor rele care pot provoca infecții. De asemenea, acest aliment este bogat în calciu, care este important pentru sănătatea dinților și oaselor, și potasiu, care este corelat cu relaxarea și calmul.
Cu alte cuvinte, dacă mănânci în fiecare zi o porție de iaurt grecesc, s-ar putea să fii mai fericită.

2. Carbohidrații din cereale integrale


Spre deosebire de carbohidrații care provin din pâine, zahăr, cartofi și paste, carbohidrații din cereale integrale pot ridica nivelul serotoninei, de care ai nevoie pentru a evita depresia, anxietatea și depresia. Aceste alimente cresc, de asemenea, nivelul acidului folic, care poate stimula fericirea.

3. Ouăle


Ouăle pot ajuta la reducerea stresului și pot preveni stările de panică. Ouăle au un conținut bogat de vitamina D și vitamina B-12, care îmbunătățesc starea de spirit.
Ouăle au, de asemenea, un conținut important de proteine. 

4. Ceaiul verde


Încearcă să înlocuiești cafeaua pe care o bei în fiecare dimineață cu o cană cu ceai verde, care conține, de asemenea, cafeină. Iar în plus, ceaiul verde are și proprietăți antiinflamatorii, care pot reduce tensiunea și anxietatea. Studiile efectuate au ajuns la concluzia că două căni de ceai verde pe zi pot ajuta și la reducerea riscului apariției cancerului. 

5. Alimentele care conțin acizi grași


Este vorba despre somon, nuci și semințe de in. Aceste alimente ajută pielea să fie mai fină și mai hidratată și ajută, în general, funcționarea organismului.
Cu alte cuvinte, aceste alimente hidratează organismul din interior. Iar somonul, care conține și vitamina B12, poate îmbunătăți starea de spirit.

6. Alimentele care conțin vitamina E


Vitamina E este vitamina care ajută corpul să vindece și să calmeze durerile provocate de răni. De asemenea, poate proteja celulele pielii de daunele provocate de radicalii liberi și razele ultraviolete. Iar alimentele care conțin vitamina E pot combate apariția cancerului, infecțiilor și bolilor. De asemenea, pot induce o stare de calm. Printre alimentele care conțin vitamina E se numără migdalele, fructele de avocado și spanacul.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod