Topul alimentelor bune pentru creier. Îmbunătățesc capacitatea de concentrare

Adaugă în meniu avocado și cerealele integrale

Toate organele corpului nostru sunt dependente de fluxul sanguin, în special inima și creierul. O dietă bogată în cereale integrale și fructe, cum este avocado-ul, reduce riscul de boli cardiace și coboară nivelul colesterolului rău. Astfel, fluxul sanguin crește, placa arterială se reduce și creierul primește mai mult sânge. 
Cerealele integrale, cum sunt boabele de porumb și secara, sunt și o sursă importantă de fibre și vitamina E.
Deși avocado-ul conține grăsimi, este foarte bun pentru organism, pentru că grăsimile mono-nesaturate contribuie la un flux sanguin sănătos.


Afinele sunt un super-aliment

Afinele protejează creierul împotriva radicalilor liberi și pot reduce riscul de a dezvolta boli ca demență sau Alzheimer. Studiile au arătat că dietele bogate în afine au îmbunătățit procesul de învățare și funcția mușchilor la soarecii bătrâni, aducându-i la același nivel cu șoareci mult mai tineri.


Beneficiile unei diete sănătoase

Deși sună a stereotip, este adevărat: Dacă din dieta ta lipsesc nutrienții esențiali, capacitatea ta de concentrare va avea de suferit. Dacă mănânci prea mult sau prea puțin, de asemenea îți va afecta concentrarea.
O masa copioasă te va face să te simți obosită, iar un aport prea mic de calorii îți va slăbi capacitatea de concentrare, pentru că vei avea crampe stomacale și vei sta numai cu gândul la mâncare. Cel mai important pentru sănătatea creierului tău este să ai o dietă echilibrată, care să conțină cât mai multe mâncăruri sănătoase.


Vitamine, minerale și suplimente?

Magazinele sunt pline de suplimente al căror pliant îți garantează o sănătate de fier. Deși multe dintre suplimentele  bazate pe vitaminele B,C și E, betacaroten și magneziu par să fie promițătoare, un supliment este folositor doar oamenilor cărora le lipsește un anume nutrient.
Unii cercetători manifestă un optimism rezervat cu privire la efectul benefic  pe care ginseng-ul, ginkgo, vitaminele, mineralele și combinațiile de plante îl au asupra creierului, pentru că acest efect este insuficient studiat.


Pregătește-te pentru o zi mare

Vrei să-ți sporești capacitatea de concentrare? Începe ziua cu un mic dejun format dintr-un suc din fructe, o baghetă din cereală integrale cu somon și o cană de cafea. Odihnește-te bine noaptea, hidratează-te corespunzător și fă exerciții pentru sporirea capacității de concentrare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod