Poftă bună! Cele mai iubite feluri de mâncare pentru zilele reci de toamnă

Plăcinta cu mere se numără printre deserturile preferate ale românilor, cu atât mai mult cu cât acum se găsesc fructe de sezon proaspete şi aromate la piaţă.
Odată cu sosirea toamnei, apare și starea de melancolie specifică anotimpului, care se accentuează, pe măsură ce vremea devine mai rece. Unul dintre cele mai bune leacuri împotriva acestei stări este mâncarea ca la mama acasă, mai sățioasă, cu gust și aromă mai intense decât cea pe care o mâncăm vara, cunoscută și drept comfort food. foodpanda.ro, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, vă prezintă, în continuare, lista celor mai iubite feluri de mâncare consumate de români toamna.

1. Plăcintele cu fructe de sezon

Mai țineți minte ce frumos mirosea în casă, când  vă întorceați de la școală și mama tocmai scosese din cuptor plăcinta cu fructe de toamnă? Vă puteți bucura, din nou, de aceeași aromă, savurând o felie de plăcintă cu mere sau cu dovleac. Pulpa portocalie de dovleac plăcintar sau merele rase, amestecate cu zahăr, nucșoară, scortișoară și alte mirodenii cu miros îmbietor și aluatul fraged sunt motivele pentru care acest desert este printre cele mai populare comfort foods ale românilor.

2. Supele cremă

Mâncate când încă sunt aburinde, cu crutoane abia scoase din cuptor, supele cremă sunt printre cele mai îndrăgite feluri de mâncare în sezonul rece. Acestea sunt pe cât de gustoase, pe atât de aromate.
În topul preferințelor pentru supe creme se numără cele de dovleac și de ciuperci.

3. Ciorba de fasole în pâine

Nu putem încheia discuția despre felul întâi din prezentarea celor mai iubite comfort foods fără să vorbim despre ciorba de fasole, servită în pâine. Este o mâncare tradițională, extrem de sățioasă, perfectă pentru după-amiezele friguroase de toamnă.

4. Ghiveciul de toamnă

Așa cum îi spune și numele, acest fel de mâncare este specific perioadei în care ne aflăm. Ghiveciul de toamnă este ideal pentru vegetarieni, fiind făcut doar din legume.
Ingredientele principale sunt vinetele, ardeii, ceapa și morcovii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod