Poftă bună! Cele mai iubite feluri de mâncare pentru zilele reci de toamnă

5. Cartofii copți în coajă cu telemea și unt

Deși este un fel de mâncare foarte simplu, nu înseamnă că este mai puțin gustos decât alte feluri prezente pe lista noastră. În același timp este și o mâncare sănătoasă, care ține de foame pentru mult timp.

6. Mâncarea de gutui

Gutuile sunt fructe asociate, prin excelență, sezonului rece. Nu e de mirare, deci, că mâncarea de gutui se numără printre preferatele românilor, în această perioadă, fiind consumată atât cu carne de pui, cât și în varianta vegetariană, fără carne.

7. Mâncarea de prune

Știați că prunele pot fi folosite, cu succes, ca ingredient pentru un fel principal, și nu doar pentru dulcețuri și deserturi? Ei bine, așa este, iar dovada o face îndrăgita mâncare cu prune, care poate fi făcută atât toamna, când prunele sunt proaspete, cât și iarna, din prune uscate.

8. Prăjiturile cu gem de gutui sau de prune

Dacă tot am vorbit despre gutui și prune, nu puteam să nu menționăm deserturile delicioase care se fac cu aceste ingrediente – mai exact, cu gem proaspăt de gutui sau de prune. Prăjiturile simple, care constau în două felii de blat pufos, între care a fost pus gem, din belșug, au fost dintotdeauna pe mesele românilor, îndulcindu-le sezonul rece.

9. Ciorba sau supa de găină

Supa de găină este un fel de mâncare foarte popular în această perioadă. Cu găluște, fidea sau tăiței, această supă are efecte benefice atât asupra stării de spirit, pe care o îmbunătățește instantaneu, cât și asupra sănătății, fiind o metodă tradițională de a trata răceala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod