Frumuseţe masculină. Trendul bărbilor. Care arată cel mai bine? 7 imagini

A început la finalul lui 2009, când o listă de celebrităţi internaţionale, precum David Beckham, Brad Pitt, Sting sau Johnny Depp au dat tonul şi a luat rapid proporţii inimaginabile, dând naştere unor noi comunităţi, trend-uri şi culturi.
“Barba non facit philosophum”, spune un vechi proverb latin, dar cu siguranţă este simbolul “lumbersexualului”, bărbatul acela care poartă cămăşi cadrilate din flanel, o barbă deasă şi un rucsac cu laptop în loc de topor.

Până nu demult, bărbaţii care îşi doreau să pară interesanţi purtau haine slim, părul dat pe spate şi erau proaspît raşi, acordând o atenţie deosebită hainelor din garderobă şi produselor de îngrijire. Între timp, “metrosexualul” a fost detronat de “lumbersexual”, bărbatul cu o barbă impresionantă, cu tatuaje pe mâini, jachetă din piele şi eventual bocanci în picioare.

Deşi nu taie copaci în pădure, ci este fotograf, publicitar, specialist în IT, cântăreţ într-o formaţie rock sau corporatist, acesta vrea să îşi arate masculinitatea, virilitatea şi puterea într-o societate în care, din ce în ce mai multe femei, se impun în funcţii de conducere.
Psihologii spun că bărbaţii îşi lasă barba să crească, atunci când vor să îşi ascundă vulnerabilitatea, au suferit o traumă (precum divorţul, pierderea job-ului sau a unei rude apropiate) ori vor să pară mai maturi… în timp ce celebrităţile vor să se ascundă de paparazzi.

Totuşi, conform studiilor, purtatul bărbii este un trend mai degrabă preferat de bărbaţi, decât de femei, (92% dintre femei au declarat într-un sondaj că preferă bărbaţii fără barbă). De altfel, un studiu realizat de Universitatea New South Wales şi publicat în revista Biology Letters a indicat un detaliu foarte important: că femeile sunt atrase de barba propriului partener şi nu neaparat de barba oricărui bărbat!

De altfel, în lume bărboşii sunt asociaţi şi cu acţiuni caritabile.
Movember, mişcare apărută în Australia şi sărbătorită în luna noiembrie, îi încurajează pe bărbaţi să-şi lase mustaţă sau barba să crească pentru a strânge fonduri necesare cercetării bolilor mentale şi a cancerului de prostată.

“In or out”, zilele bărboşilor s-au transformat în evenimente memorabile. De exemplu, de curând a avut loc “Concursul Naţional de Bărbi”, iar pe 22 Octombrie magazinul VGeneration se transformă în cel mai cool barbershop din Bucureşti.
Prietenii de la Bărbosul Prietenos vin să te tundă şi să îţi aranjeze gratuit barba.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mate pe 24 Oct 2015, 22:12
    Mai mult decat oribil !

    Aceasta tendinta este de-a dreptul respingatoare ! Am impresia ca barba respectiva este un semn clar deinamicitie cu igiena, delasare..pur si simplu nespalati !!

    0
    3

  • Ema pe 24 Oct 2015, 14:29
    oribil

    Aceasta tendinta este de-a dreptul hidoasa

    1
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod