Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

Crocante și gustoase, nucile nu sunt destinate exclusiv cozonacului. Află ce beneficii ai dacă le consumi în fiecare zi.
De fiecare dată când vrei să ronțăi ceva te gândești imediat la chips-uri? Ei bine, nu sunt cea mai bună alegere pentru o siluetă armonioasă. Cu toate acestea, nu trebuie să crezi că o dietă sănătoasă, care favorizează menținerea greutății ideale, este plictisitoare și fără gust. Din contră, alimentele naturale, care nu conțin sare sau zahăr în exces pot fi la fel de gustoase și, în același timp, îți fortifică organismul și te protejează împotriva bolilor. Nucile sunt o parte importantă a unui meniu sănătos deoarece pot fi o gustare consistentă, care ține sub control apetitul. Dar nu trebuie să te gândești la nuci doar în termenii suprimării poftei de mâncare. Consumul de nuci nu este deloc un sacrificiu pentru siluetă, ci vei putea savura un gust delicios în timp ce previi centimetrii în plus.
Bogate în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, nucile previn creșterea nivelului de colesterol și depunerea grăsimilor pe pereții arterelor.
De asemenea, sunt o sursă excelentă de acizi grași de tip Omega-3 și de proteine. Consumând des nuci îi vei furniza organismului tău doza necesară de seleniu, calciu, zinc, fier, vitamina E și vitaminele din complexul B.

 
Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de nuci:

 
1. Stimulează memoria

Datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase nucile stimulează circulația sângelui spre creier și îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare. În urma studiilor efectuate s-a constatat că acizii grași de tip Omega-3 din componența nucilor reduc stresul oxidativ de la nivelul creierului și contribuie la neurogeneză prin generarea de neuroni noi. În plus, acidul elagic și vitamina E conținute de nuci stimulează funcția de memorare, precum și conexiunile logice.

 
2. Ameliorează starea de spirit

Te îngrijorezi foarte ușor sau emoțiile nu-ți dau pace înainte de un examen sau de o prezentare importantă de la serviciu? Nucile te vor ajuta să fii mai calm și să obții rezultatele pe care ți le dorești. Potrivit specialiștilor, consumul frecvent de nuci reduce anxietatea și efectele negative ale stresului asupra imunității.
De asemenea, sunt utile și în dieta persoanelor care suferă de depresie, acizii grași de tip Omega-3 creând o stare de liniște, calm și optimism. Consumă-le des și vei vedea că problemele pe care trebuie să le rezolvi nu vor părea atât de grave, iar abordarea pozitivă te va ajuta să depășești orice obstacol.

 
3. Previn afecțiunile cardiovasculare

Gustările frecvente cu nuci asigură protecția inimii prin intermediul grăsimilor nesaturate. Specialiștii au constatat că nucile previn formarea cheagurilor de sânge, stimulează circulația normală și mențin elasticitatea vaselor de sânge. De asemenea, reduc nivelul de colesterol și trigliceridele, diminuând riscul declanșării bolilor cardiace. În plus, s-a demonstrat că un consum zilnic de minimum 30g de nuci crude, de 4 ori pe săptămână, timp de o lună, reduce riscul coronarian cu până la 37%.

 
4. Neutralizează inflamațiile

În cadrul studiilor realizate specialiștii au concluzionat că nucile reduc markerii principali ai inflamațiilor din organism. Astfel, sunt esențiale în dieta persoanelor care suferă de artrită sau de reumatism pentru a evita durerile articulare și a menține flexibilitatea mișcărilor.
De asemenea, dacă ai probleme cu acneea, ar fi bine să alegi nucile drept gustare cât mai des. Diminuează gravitatea leziunilor acneice și accelerează vindecarea coșurilor, prevenind cicatricile. Dacă le consumi în fiecare zi vei observa că acneea nu va mai fi la fel de gravă și nu va trebui să acoperi cicatricile sau coșurile cu un strat consistent de machiaj.

 
5. Accelerează eliminarea kilogramelor în plus

Dacă vrei să slăbești în mod sănătos, fără să te înfometezi, nutriționiștii îți recomandă gustările pe bază de nuci pentru a ajunge la greutatea dorită mai rapid. Doar 30g de nuci îți vor da energie pentru cel puțin 3-4 ore și îți va fi mult mai ușor să reziști tentațiilor dulci care îți pot compromite dieta. Uită de chips-uri , gogoși sau biscuiți și alege nucile în pauzele de la serviciu. Vei avea energie până la finalul programului și vei putea să porți hainele pe care ți le dorești mult mai repede decât ți-ai închipuit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod