Cum ne pregătim tenul pentru sezonul rece

Vara, un sezon atât de îndrăgit de multe dintre noi, poate să creeze multe probleme tenului. Din cauza diferențelor de temperatură (afară este foarte cald iar în mașini, la birou și acasă avem aer condiționat), stăm mai mult la soare, mergem la plaja unde ne expunem la vânt, apa sărată a mării sau apa cu substanțe dezinfectante din piscină. Care sunt consecințele? Deshidratare, textura ternă, aglomerarea celulelor moarte și chiar pete pigmentare.

 Toamna este perioada în care luăm măsuri și pregătim tenul pentru următorul sezon extrem, iarna. Ce avem de făcut ne spune Mona Constantinescu, Beauty & Product trainer și specialist în cosmetică.

A trecut vara. Efectele ei se văd deja pe tenul nostru, mult prea expus la soare. Cum ne pregătim pielea pentru toamnă și, mai ales, pentru sezonul rece?

Exfoliere. În primul rând îndepărtăm celulele moarte pentru ca produsele cosmetice pe care le aplicăm să poată acționa optim. Eu folosesc o cremă exfoliantă Artistry pentru că realizează o exfoliere ușoară, delicată. O putem folosi o dată pe zi sau de 2, 3 ori pe săptămână. Putem folosi un produs cu acțiune intensiva de exfoliere. Peelingul enzimatic este o alegere potrivită la ieșirea din sezonul cald.


Hidratare intensă. Aplicăm un ser sau o mască pentru hidratarea intensă a pielii.

Este foarte important să aducem apa la nivel celular, pentru că astfel oferim volum, elasticitate și fermitate tenului. Serul concentrat Vital Artistry HydraV cu aplicare de două ori pe zi îmbunătățește tonusul, textura epidermei și oferă o hidratare puternică, ce durează 24 de ore. Recomamd folosirea săptămânală a măștilor. Ele hidtratează în profunzime. Sper exemplu masca hidratanta Artistry Hydra V are efect de reîntinerire cutanată care împrospătează și hidratează în profunzime timp de 8 ore, datorită esenței hidratante concentrate.


Îngrijire zilnică. Respectăm un ritual corect de îngrijire zilnică a tenului în funcție de tipul nostru de ten si nevoia tenului (control sebum, hidratare intensă, antirid)
 
Cât de importantă este folosirea unui toner în ritualul de ingrijire a feței și care sunt efectele acestuia?


În regimul zilnic de îngrijire, folosirea unei loțiuni tonice este foarte importantă pentru ten pentru că ea pregătește tenul pentru etapele urmatoare.

Rolul loțiunii tonice este să desăvârșească curățarea tenului (dacă au rămas urme de machiaj, celule moarte, impurități, sebum după etapa de demachiere), să aducă ingrediente specifice îngrijirii alese (control sebum, hidratare, antirid) și să restabilească pH-ul natural al pielii ajutând astfel maximizarea efectelor benefice ale celorlalte produse pe care le aplicați in continuare. Loțiune tonică revigorantă anti-imperfecțiuni essentials by ARTISTRY™ ajută la curățarea și purificarea epidermei, deblocând pori.


Pentru persoanele al căror ten s-a pătat de la soare recomandați peeling-ul chimic? Există alte creme/ serumuri mai puțin invazive care pot ajuta la tratarea acestor pete?


Peelingul este de obicei recomandat toamna pentru curățarea celulelor keratirizate pe suprafața epidermei în sezonul cald.

Noi recomandăm un tratament duo (ser regenerant și loțiune intens revitalizanta pentru ten ARTISTRY INTENSIVE), care se poate realiza în confortul căminului nostru: un peeling enzimatic ce reprezintă o alternativă delicată la un tratament de peeling chimic pentru a obține un ten mai fin, mai luminos şi mai neted după numai opt minute, si o loțiune revitalizantă, care stimulează procesul natural de regenerare a tenului.


Care sunt etapele cele mai importante în hidratarea corectă a feței?


Dacă dorim să ne hidratăm corect tenul este bine sa avem atât o rutină de îngrijire zilnică cât si una săptămânală.  Pentru ingrijirea zilnică o hidratare corecta înseamnă 3-2-1, adică 3 pași, de 2 ori pe zi, in fiecare zi.


3 pași înseamnă:
a)    pregătirea tenului: demachiere si tonifiere
b)    Aplicarea unei loțiuni sau a unui ser in funcție de nevoia tenului (hidratare intensa, antirid, fermitate, luminozitate, textura)
c)    Hrănirea tenului cu cremă, gel sau loțiune în funcție de tipul de ten.

Iar pentru ingrijirea săptămânală este bine să alegem un produs pentru exfolierea tenului și măști specifice pentru hidratarea și hrănirea tenului.

Crema exfoliantă Artistry realizează o exfoliere ușoară, delicată. O putem folosi o dată pe zi sau de 2, 3 ori pe săptămână.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod