lapte de capra

Laptele de capră, 10 motive să îl alegi

Deși nu este foarte popular în lumea occidentală, laptele de capră este consumat pe scară largă în alte părți ale lumii. Totuși, în ultimul timp, consumul de lapte de capră a fost reevaluat și în țările vestice, datorită beneficiilor sale potențiale pentru sănătate.

Laptele de capră este bun pentru inimă


După cum arată studiile făcute până în prezent, conținutul de vitamine și minerale din laptele de capră și din cel de vacă este destul de asemănător. Totuși laptele de capră conține o cantitate mai mare de calciu (cu aproximativ 13% mai mult decât cel de vacă), vitamina B6, vitamina A, potasiu, niacină, cupru, seleniu și tot felul de alte elemente benefice pentru corpul omenesc. De pildă, laptele de capră este o excelentă sursă de magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și fier, precum și de proteine și vitaminele B2, C și D.

Toate aceste substanțe nutritive pe care le conține laptele de capră oferă unele dintre cele mai mari beneficii pentru sănătate.

De pildă, laptele de capră are un conținut mai mare de magneziu decât cel de vacă.

Fiind o sursă importantă de magneziu, care este un mineral deosebit de benefic pentru inimă, laptele de capră ajută la menținerea sănătății inimii, prevenind totodată formarea cheagurilor de sânge. În plus, contribuie la creșterea nivelului colesterolului bun.

De asemenea, acționează împreună cu vitamina D (care este un alt element vital și pentru sănătatea inimii) și cu calciul pentru a menține oasele sănătoase.

La rândul lui, fosforul pe care îl conține laptele de capră acționează, împreună cu calciul și vitamina D, pentru a construi și a menține oasele puternice, jucând, de asemenea, un rol important în buna desfășurare a activității cerebrale, a celei renale, precum și a inimii și a sângelui.

De asemenea, datorită conținutului în acizi grași cu lanț scurt, cu lanț mediu, mono- și polinesaturați mai mare decât cel al laptelui de vacă, laptele de capră este mai ușor digerabil decât omologul său bovin.

Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod