prajitura vegana

Prăjitură cu ghimbir, tahini și turmeric – 100% vegană!

Dacă ai urmărit seria Nadiya Bakes de pe Netflix, gândul ți-a rămas, cu siguranță, la acest desert absolut fabulos.
Chiar si daca nu ai urmarit show-ul culinar al Nadiyei Hussain, vei adora aceasta prajitura cu ghimbir, tahini si turmeric. Este o reteta de inspiratie libaneza, insa imbogatita cu un plus de savoare si farmec.

Patratelele cu ghimbir se prepara simplu, iar la final vei obtine un desert inedit, cu arome interesante, care se imbina elegant si te fac sa te intrebi oare ce gust au. Poti afla de indata daca urmezi reteta de mai jos!
Prajitura cu ghimbir, tahini si turmeric a Nadiyei Hussain
Ingrediente necesare:

    80 g tahini (pasta de susan)
    375 g faina alba
    300 g zahar
    2 lingurite pudra de ghimbir
    2 lingurite de turmeric
    1/2 lingurita praf de copt
    120 ml ulei de masline
    350 ml apa fierbinte
    2 bucati mari de radacina de ghimbir, tocate marunt
    o lingura de seminte de susan
    o lingura muguri de pin

Cum se prepara prajitura cu ghimbir, tahini si turmeric?


Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava de 20×30 cm.
Tapeteaz-o cu hartie pentru copt, apoi toarna pasta de susan in interior, intinzand-o uniform cu ajutorul unei pensule. Acopera toata suprafata, inclusiv peretii vasului. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod