Regula de 3 secunde pe care o folosesc coreencele pentru a avea un ten perfect

Regula de 3 secunde pe care o folosesc coreencele pentru a avea un ten perfect

Produsele și tratamentele de înfrumusețare coreene au devenit extrem de populare în ultimii ani. Dar nu numai ingredientele folosite de femeile din Coreea sunt responsabile pentru tenul lor ca de porțelan.
Acestea respectă unii pași esențiali pentru îngrijirea pielii, printre care și regula de trei secunde, ce presupune aplicarea cremei hidratante în maximum trei secunde de când te-ai spălat pe față. Există numeroase beneficii ale acestui obicei aparent banal. Iată care sunt: 

Ajută pielea să absoarbă mai ușor produsele de îngrijire


Dacă aplici produsele de îngrijire imediat după ce te-ai spălat pe față, tenul va absorbi mult mai ușor substanțele active. Pentru că stratul exterior al pielii acționează ca o barieră de protecție între celulele vii din straturile profunde și mediu, nu va permite pătrunderea eficientă a ingredientelor active din cosmetice.
Dar atunci când pielea este umedă, absoarbe mai ușor substanțele benefice din serumuri și creme hidratante.

Hidratează mai bine pielea


Deși pare o contraducție, adevărul este că pielea devine mai uscată după ce te speli pe față. Acest lucru se întâmplă pentru că apa se evaporă rapid, luând cu ea și apa de la nivelul stratului exterior al pielii. Rezultatul este o piele deshidratată, cu aspect uscat. Cu cât aplici mai repede crema hidratantă, cu atât vei sigila mai bine apa în piele, iar tenul tău va fi mai hidratat și strălucitor.

Îți face pielea să arate mai tânără


Tenul hidratat pare întotdeauna mai tânăr decât cel uscat și nu este doar o iluzie optică.
Atunci când pielea este uscată, ridurile și liniile fine sunt mult mai vizibile. Chiar dacă serumurile și cremele au rolul de a face pielea mai netedă, aplicarea lor pe pielea uscată nu are aceleași beneficii ca aplicarea pe pielea umedă, proaspăt spălată. Pentru că pielea uscată prezintă o acumulare de celule moarte, nu va permite penetrarea agenților hidratanți în profunzime.

Îți menține tenul sănătos


Aplicarea produselor hidratante imediat după spălarea feței ajută pielea să-și mențină echilibrul natural. Când tenul este excesiv de uscat, glandele sebacee vor produce mai mult sebum, rezultatul fiind un ten gras, afectat de acnee, puncte negre sau comedone.

Protejează tenul de razele UV


Femeile din Croreea știu cum să-și protejeze corect pielea de razele UV nocive, iar aplicarea cremei hidratante imediat după spălarea tenului este un pas esențial.
Razele soarelui pot usca și mai mult pielea, de aceea folosirea cremei hidratante după spălare va oferi un rol protector suplimentar. Aplică apoi crema cu factor de protecție de cel puțin 30.

Calmează pielea sensibilă


Pielea sensibilă și iritată are nevoie de îngrijire specială. Aplicarea cremei hidratante înainte ca tenul să se usuce după spălare previne apariția zonelor uscate și iritate. Specialiștii recomandă să te speli pe față de maximum două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a preveni inflamația la nivelul pielii sensibile.

Scurtează rutina de îngrijire a pielii


Un ritual de îngrijire a pielii în mulți pași poate fi mult prea complicat și durează mult timp.
Dar regula de trei secunde te va ajuta să fii gata mult mai repede. Fie că te grăbești să pleci cât mai repede de acasă dimineața, fie că te pregătești de culcare, seara, această regulă va scurta mult timpul necesar aplicării produselor de îngrijire.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod