Ingrediente minune pentru o alimentatie sanatoasa

Mananci sanatos, traiesti sanatos! Imagineaza-ti un aliment sau un grup de alimente care iti cresc starea de spirit, iti imbogatesc organismul cu zeci de minerale benefice si, pe deasupra, au si un gust nemaipomenit.
Mananci sanatos, traiesti sanatos! Imagineaza-ti un aliment sau un grup de alimente care iti cresc starea de spirit, iti imbogatesc organismul cu zeci de minerale benefice si, pe deasupra, au si un gust nemaipomenit.

Iata cateva dintre alimentele sanatoase care n-ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic:

Cacao


Ai nevoie de mai multa energie? Incearca niste cacao si viata ti se va schimba in bine! Cacaua este unul dintre cele mai bogate alimente in magneziu din lume. Nu numai ca reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, dar ajuta si la cresterea bunei dispozitii.


Magneziul este unul dintre mineralele deficitare din corpul uman. De exemplu, intre 60% si 80% dintre americani au deficit de magneziu.
            
Cacaua contine si triptofan, un aminoacid esential care are un efect calmant asupra creierului, pentru ca este transformat in serotonina, un transmitator chimic cu actiune linistitoare.
           
De vreme ce cacaua are un gust amarui, se poate combina cu alte "superingrediente" precum semintele de dovleac sau fructele goji, pentru o gustare bogata in nutrienti, asigurand o buna dispozitie, chiar si in cele mai dificile zile.

Fructele Goji


Aceste fructe mici si rosii, originare din China, contin cantitati mari de betacaroten si vitamina C. Goji au in compozitie 18 aminoacizi si peste 21 de minerale care intaresc sistemul imunitar.

Cateva dintre efectele fructelor Goji sunt fortificarea sistemului imunitar, imbunatatirea acuitatii vizuale, stimularea activitatii sexuale, protejarea ficatului, imbunatatirea circulatiei.

Fructele Goji pot fi consumate proaspete, uscate, ca ingredient in salate, supe, prajituri, inghetate, dar si sub forma de suc, vin sau lichior.


Maca


Maca este o leguma rara, cultivata intr-o regiune din sudul statului Peru. Partea folosita din aceasta planta este radacina, care este uscata si transformata in pudra. Este un aliment ce asigura o buna crestere si dezvoltare a organismului, avand in componenta sa fier, magneziu, calciu, potasiu si iod.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Robert pe 7 Nov 2011, 16:04
    goji, calitate superioara

    www.gojiland.ro

    0
    0

  • imoove pe 11 Mai 2010, 10:11
    slabire

    O stie oricine: sa slabesti poate fi incredibl de greu. De ce? Alimentatia gresita, metabolismul, alegerea gresita a sportului, toate fac parte din tabloul explicatiilor. Eu am dat jos 22 de kilograme in 12 luni. Am construit un blog in care voi explica, zi dupa zi, prin ce am trecut, de la greseala la performanta. Il gasiti aici imoove.wordpress.ro. Nu vand nimic, ci ofer, gratis, experienta. Pentru cine are nevoie de ea si de indemnul "se poate".

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod