fistic

Gustări sănătoase din dieta keto care îți țin de foame

Grăsimile au fost evitate în lumea sănătoasă pentru o perioadă lungă de timp. Recent, substanțele nutritive au reușit să combată reputația proastă pe care o aveau în ultima perioadă de timp. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care dieta keto devine din nou populară.
Aceasta restricționează sever cantitatea de carbohidrați pe care să o consumăm. Între 60 și 80% din caloriile zilnice provin din grăsimi, 5-10% din carbohidrați, iar restul constă în proteine. Iată câteva gustări sănătoase din dieta keto care îți pot ține de foame!

La ce gustări sănătoase din dieta keto poți apela dacă vrei să-ți potolești foamea?


1. Măsline


Originare din dieta mediteraneană, măslinele reprezintă o sursă excelentă de grăsimi monosaturate sănătoase, vitamina E și minerale, cum ar fi seleniul și zincul. Dacă vrei o gustare sănătoasă, poți consuma o porție de măsline, care conține 5-10 măsline.


2. Ouă fierte tare


Ouăle reprezintă un aliment complex. Acestea oferă proteine de înaltă calitate, vitamina E și colină, care este esențială pentru sănătatea creierului, printre altele. Mănâncă 2-3 ouă atunci când iei o gustare și vrei să menții o dietă sănătoasă. În timp ce fierberea și decojirea ouălor reprezintă un efort suplimentar, poți lăsa la fiert ouăle în fiecare dimineață, cât timp te îmbraci sau te pregătești pentru ziua respectivă.

3. Fistic


Dieta keto este bogată în grăsimi, dar trebuie să te concentrezi asupra consumului de grăsimi de înaltă calitate, polinesaturate și mononesaturate. Fisticul oferă un trio puternic de proteine vegetale, fibre și grăsimi sănătoase, care te ajută să îți satisfaci foamea între mese.
Fisticul conține 6 grame de proteine per 30 de grame. Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt perfecte pentru o gustare sățioasă, pe care o poți lua oriunde cu tine.

4. Conopidă


Conopida, broccoliul și varza de Bruxelles conțin multe fibre, vitamine, minerale și antioxidanți care luptă împotriva bolilor. Ia o conopidă de la magazin, rupe-o în bucăți de mărimea unui pumn și mănâncă alături de un avocado făcut piure.

5. Chipsuri din kale


Varza kale te ajută să ții aportul de carbohidrați sub control, în timp ce oferă și o combinație sănătoasă de fibre, antioxidanți și chiar și niște proteine. Vrei să-ți faci și tu chipsuri din kale? Trebuie doar să preîncălzești cuptorul la 220 de grade Celsius și să speli varza kale.
Întinde o foaie de cuptor, împrăștie frunzele și presară-le cu sare și piper. Lasă-le la cuptor timp de 5-10 minute sau până când sunt crocante și ai gata o gustare delicioasă și sănătoasă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod