Dr. Oz. 10 alimente esenţiale şi efectele lor asupra corpului


Foto: Dr. Mehmet Oz

6. Sfecla roşie scade hipertensiunea arterială


Deoarece conţine cantităţi mari de potasiu, acid folic, fier şi substanţe anticancerigene, sfecla roşie este considerată unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din dietă. De asemenea, specialistul o recomandă spre consum deoarece ţine tensiunea arterială în limite normale.


7. Leguminoasele te scapă de constipaţie


Fasolea boabe, mazărea, năutul şi lintea sunt bogate în fibre care favorizează tranzitul intestinal. De asemenea, acestea înlocuiesc cu succes carnea, deoarece conţin fier şi proteine.


8. Coacăzele negre stimulează sistemul imunitar


Au mai multă vitamine C decât portocalele şi antioxidanţi esenţiali pentru sănătatea ochilor. Dr.
Oz recomandă consumul acestor fructe de mai multe ori pe săptămână, fie că sunt proaspete sau congelate.


9. Afinele au efect antiinflamatoriu


Cu cât sunt mai închise la culoare, cu atât efectul lor este unul mai puternic asupra sănătăţii, susţine medicul. Sunt printre fructele pe care Dr. Oz le recomandă pentru consumul zilnic în detrimentul altor fructe, deoarece au atât de mulţi nutrienţi benefici pentru corp. Conţinutul ridicat de vitamina C şi potasiu le conferă proprietăţi antiinflamatorii, apărând corpul de efectele nocive ale radicalilor liberi.



10. Seminţele de chia întăresc firul de păr


Dacă părul tău este lipsit de strălucire, dr. Oz recomandă să incluzi seminţele de chia în alimentaţia ta. Acestea conţin fibre, acizi graşi omega-3, calciu, proteine şi antioxidanţi care întăresc firul de păr şi-i redau strălucirea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod