Dieta care previne cancerul, depresia, migrenele și autismul

Există o dietă care previne cancerul, depresia, migrenele, autismul și diabetul. Conform cercetărilor recente, cetoza nutrițională este un remediu excelent pentru numeroase boli, inclusiv cancer.
O dietă ketogenică poate schimba metabolismul organismului de la arderea carbohidraților la grăsimi. Pentru această dietă, este nevoie ca 50-70% din consumul de alimente să provină din grăsimi benefice, precum ulei de cocos, avocado și nuci. De asemenea, are un conținut redus de carbohidrați, ceea ce face ca organismul să ardă grăsimile pentru a da energie corpului și ca procesul de pierdere în greutate să fie accelerat. Iată ce presupune dieta care previne cancerul, depresia, migrenele și autismul!

Care este dieta care previne cancerul, depresia, migrenele și autismul?


Scopul final al aceste diete este de a forța organismul să intre în această stare metabolică. Nu se face acest lucru prin privarea organismului de calorii, ci de carbohidrați.
Organismul uman este incredibil de adaptabil, iar când îl supraîncarci cu grăsimi și îl privezi de carbohidrați, va începe să ardă cetonele ca sursă principală de energie.

Beneficiile pentru sănătate aduse de dieta care previne cancerul, depresia, migrenele și autismul

1. Accelerează pierderea în greutate

Eliminarea carbohidraților reprezintă una dintre cele mai sigure metode de a pierde kilogramele nedorite. Atunci când urmezi o dietă ketogenică, corpul tău arde grăsimile ca și combustibil primar, ceea ce duce la o pierdere mai mare în greutate.

2.
Luptă împotriva cancerului


Pe lângă faptul că te ajută să pierzi în greutate, o dietă ketogenică poate trata, de asemenea, numeroase boli, inclusiv cancerul. Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr pentru a crește și supraviețui, dar o dietă ketogenică nu conține zahăr și carbohidrați, ceea ce înseamnă eliminarea aportului de zahăr din celulele canceroase. Acest lucru face dieta ideală pentru combaterea și prevenirea tuturor tipurilor de cancer.

Potrivit unui studiu publicat în Redox Biology, o dietă keto este cea mai eficientă armă împotriva cancerului de colon, gastric și de prostată.
În cadrul acestei diete, este schimbată disponibilitatea proceselor energetice din interiorul celulelor. Datele preliminare demonstrează că o dietă care inhibă insulina este sigură și fezabilă în cazul pacienților cu cancer avansat.

3. Protejează creierul

Eliminarea carbohidraților din dietă este cunoscută și pentru faptul că ajută tulburările neurologice, cum ar fi boala Parkinson sau Alzheimer. Potrivit unui studiu, pacienții care suferă de Parkinson au prezentat o reducere cu 43% a simptomelor după o lună de regim alimentar ketogenic.
Mai multe studii au sugerat că dietele ketogenice sunt perfecte și în cazul autismului. Potrivit cercetărilor, majoritatea copiilor cu autism au înregistrat îmbunătățiri semnificative după numai șase luni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod