Detoxifiere: Top 10 alimente care curăţă corpul şi te ajută să slăbeşti

O cură de detoxifiere este binevenită pentru că te va ajuta să elimini din toxinele adunate în corp, acest lucru favorizând creşterea nivelului de energie. Vezi o listă cu cele mai eficiente alimente pe care te poţi baza!

O cură de detoxifiere este binevenită pentru că te va ajuta să elimini din toxinele adunate în corp, acest lucru favorizând creşterea nivelului de energie. Vezi o listă cu cele mai eficiente alimente pe care te poţi baza!

 

Locul 1: Băutura detoxifiantă recomandată de celebrul Dr. Oz

Ingrediente pentru 4 poţii pe care trebuie să le consumi pe parcursul unei zile: 1/2 cană ananas proaspăt; 2 castraveţi; 4 căni de spanac; zeama de la o jumătate de lămâie; puţin ghimbir răzuit; 1 legătură de frunze de mentă; apă dacă e nevoie. Preparare: Toate ingredientele se mixează în blender.

O altă combinaţie de suc o poţi face din: 3/4 cană suc de ananas; 1 lămâie; 1 cană suc de rodii şi 3 căni apă.

 

 

Locul 2 - Alimente care curata corpul: Orzul verde

Supranumit şi exterminatorul toxinelor, orzul verde sau pulberea din orz verde deshidratat abundă în minerale, vitamine, enzime şi clorofilă. Potrivit medicului nutriţionist Gillian McKeith, orzul verde conţine de 11 ori mai mult calciu decât laptele de vacă, de 5 ori mai mult fier decât spanacul şi de 7 ori mai multă vitamina C decât potrocalele.

"Când mâncăm sau bem orzul verde bogat în clorofilă, organismul nostru se revitalizează", precizează dr. Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate". Găseşti orz verde deshidratat în magazinele naturiste online.

 

 

Locul 3: Germenii de lucernă

Prin încolţirea seminţelor se eliberează enzimele, se îmbogăţesc cu clorofilă care are rolul de a îndepărta toxinele şi acumulările de mucus din organism, după cum precizează Dr. Robert Morse, specialist în medicină naturistă. Germenii de lucernă reuşeşsc să neutralizeze acizii şi toxinele, iar datorită conţinutul bogat în fibre au capacitatea de a absorbi şi transporta reziduurile intestinale, favorizând eliminarea lor. Poţi să găseşti lucerna şi sub formă de pastile, tinctură sau pulbere la magazinele naturiste online sau Plafar.

 

 

Locul 4: Alimente care curata corpul - Spirulina şi chlorella

Atât spirulina, cât şi chlorella sunt două microalge cu rol impresionant asupra organismului. Datorită conţinutul bogat în clorofilă, ele ajută la purificarea organismului, favorizând eliminarea toxinelor.

Găseşti publbere de spirulină şi chlorella în magazinele naturiste online.

 

 

Locul 5: Strugurii

Consumă dimineaţa pe stomacul gol un ciorchine de struguri, în special din cei negri. Numeroase studii au scos la iveală proprietăţile lor detoxifiante şi anticancerigene. De asemenea, strugurii curăţă ficatul, rinichii şi au grijă de inima ta.

 

 

Locul 6: Lămâile

Sunt considerate unele dintre cele mai purificatoare fructe, aşa că nu ezita să consumi limonadă îndulcită cu miere sau să bei dimineaţa la prima oră un pahar cu apă călduţă şi zeama de la o jumătate de lămâie.

 

 

Locul 7: Alimente care curata corpul - Merele

Au un conţinut bogat în enzime, îmbunătăţesc digestia şi ajută la curăţarea organismului de toxine.

 

 

Locul 8: Legumele cu frunze verzi

Spanacul, pătrunjelul sau orice alte legume cu frunze verzi (cât mai închise la culoare) au un conţinut ridicat de clorofilă şi nutrienţi care ajută ficatul, rinichii şi glandele suprarenale, purificând sângele.

 

 

Locul 9: Usturoiul

Este unul dintre cele mai puternice alimente cu proprietăţi antiparazitare şi care revitalizează sângele, intestinele şi tractul respirator. Datorită conţinutul antioxidant, usturoiul are un puternic efect detoxifiant.

 

 

Locul 10: Varza

Toate legumele din categoria cruciferelor (broccoli, conopida, guliile, varza de Bruxelles) sunt puternic detoxifiante, reu;ind s[ neutralizeze compuşii nocivi pe care-i ingerăm dacă stăm în fumul de ţigară. Aceste legume conţin o substanţă care ajută ficatul să producă enzimele necesare pentru detoxifiere. 

 

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DariaMih pe 25 Apr 2012, 13:19
    Verdeturile

    Eu am ales ca primavara sa-mi detoxific organismul cu verdeturi. Sunt sanatoase si se gasesc in piete la preturi foarte accesibile. Eu le folosesc in toate preparatele in fiecare primavara. Vi le recomand. Mai ales daca urmati o dieta de slabire, ca si mine, veti observa ca veti slabi mai mult. Eu urmez o dieta fara carbohidrati si zahar si iau suplimentele naturale slim&fit. Slabesc si ma alimentez sanatos.:)

    0
    0

  • irina2404 pe 4 Feb 2012, 23:09
    buna

    buna as vrea sa stiu de unde se puate cumpara ceaiul canadian tea ?Am incercat sa tin mai multe diete dar nu dau rezultate la fel ca pastile in prima luna functioneza dupa acea nu isi mai fac efectu ,ma poate ajuta cineva?

    2
    1

  • ralu pe 24 Ian 2012, 10:50
    buna marinela

    am si eu o intrebare de unde ai cumparat ceaiul canadian tea?sunt interesata sa slabesc cam 4 5 kg si as dori sa stiu de unde il pot lua si cam cat ai baut in 24 de ore?

    11
    2

  • Marinela pe 22 Ian 2012, 16:20
    buna

    Eu am reusit sa ma detoxifiez cu ceaiul canadian tea,Am slabit 6 kg in 3 saptamani si ma simt minunat.Am incercat sa tin si diete inainte si mi-am dat seama ca imi fac mai mult rau.

    13
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod