Anca Poteraşu Gallery devine spaţiul artei neconvenţionale odată cu Expoziţia Pitoresc - Povestea lui nea Nelu, călăuza de artişti

La început de an, Anca Poteraşu Gallery le aduce pasionaţilor de artă un nou eveniment neconvenţional: Expoziţia Pitoresc, ce va fi găzduită de galerie în perioada 21 ianuarie – 2 martie. De această dată, galeria îmbracă haine de cinema şi prezintă invitaţilor un vernisaj foto-video ce aduce în prim plan ideea de pitoresc.

La început de an, Anca Poteraşu Gallery le aduce pasionaţilor de artă un nou eveniment neconvenţional: Expoziţia Pitoresc, ce va fi găzduită de galerie în perioada 21 ianuarie – 2 martie. De această dată, galeria îmbracă haine de cinema şi prezintă invitaţilor un vernisaj foto-video ce aduce în prim plan ideea de pitoresc.

Artiştii care şi-au dat mâna pentru acest proiect sunt Irina Botea şi Nicu Ilfoveanu. Colaborarea acestora este o premieră, mai ales pentru că cei doi abordează tehnici şi tematici diferite. Special pentru această expoziţie, spaţiul galeriei va fi transformat într-un mini cinematograf intim, personalizat.

Materialul a prins viaţă în timpul unei excursii a celor doi în câteva sate părăsite din Apuseni. Deşi plecaseră de la ideea unei lucrări despre culegătorii de fructe, cei doi artişti şi-au găsit inspiraţia în persoana unui localnic – Nea Nelu (Ioana Pârva, ghid turistic şi scriitor pentru revista turistică România Pitorească), care i-a condus prin sate şi le-a făcut cunoscute poveştile locului.

Fragmente din această excursie care relatează în imagini povestea locurilor şi a oamenilor, dar a mai ales a lui nea Nelu pot fi văzute în exclusivitate la Anca Poteraşu Gallery. Documentarul explorează retorica turistică a României şi înfăţişează sate părăsite şi peisaje post-industriale în Munţii Apuseni.

“Încerc tot timpul să-mi suprind vizitatorii cu ceva nou, inedit. De data aceasta o să avem un altfel de vernisaj, nu cel clasic pe care îl ştim. O să vedeţi că până şi spaţiul este diferit. Îmi place să spun că acest vernisaj va fi o imersiune într-un spaţiu atemporal. De fiecare dată când fac o expoziţie  mă simt norocoasă să lucrez cu artişti foarte  buni care lucrează şi transformă acest spaţiu micuţ în expoziţii memorabile, inedite, diferite” – spune Anca Poteraşu, manager şi curator Anca Poteraşu Gallery.


Vernisajul va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la orele 18:00. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 21 ianuarie – 2 martie, la Anca Poteraşu Gallery, pe strada Plantelor, nr. 56.


Anca Poteraşu Gallery este o galerie de artă dedicată artei contemporane, ce îşi propune să susţină şi să promoveze iniţiativele artistice şi proiectele curatorilor români. Anca Poteraşu Gallery susţine atât artiştii consacraţi, cât şi tinerele talente, pe care îşi propune să le promoveze în afara spaţiului românesc.

 

Irina Botea (n.  1970) trăieşte şi lucrează la Chicago. Absolventă a School of Art Institute of Chigago, MFA în 2006 şi a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, BFA în 2001, MFA in 2002. În ultimii 10 ani, Irina Botea utilizează diverse medii – video digital, film, instalaţie video, performance, fotografie — pentru a inspecta dinamica mediului politico-social şi potenţialul de transformare a acestuia.


Nicu Ilfoveanu (n. 1975) lucrează în domeniul fotografiei, filmului si instalaţiei. În 2000 a absolvit departamentul foto-video al Universitatii Nationale de Artă din Bucureşti, in prezent fiind asistent universitar in cadrul aceluiaşi departament. Parte din stilul său de lucru consistă dintr-o selecţie de box-camere- cutii mecanice ce nu se supun voinţei şi aparate care trădează în mod constant speranţa fotografilor de a înregistra exact ceea ce văd. În film a construit conceptul de Stampare Metrică - un mod de a imprima imagini pe peliculă, trăgând cu diferite frecvenţe de înregistrare şi modelând astfel materialul într-un ritm poetic.
 
Pentru mai multe detalii:
Anca Poteraşu – Anca Poteraşu Gallery         Ştefana Chivoiu
contact@ancapoterasu.com                             stefana.chivoiu@publicadvisors.ro
Tel: 0744 342 944                                                Tel: 0733 300 424

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod