Detoxifiere: 6 alimente cu efect rapid care te scapă de toxinele acumulate de Paște

Masa tradițională de Paște, bogată în grăsimi, îți poate afecta în mod neplăcut organismul imediat dupa sărbători. Cea mai bună soluție pentru a preveni acumularea de substanțe cu efecte negative asupra corpului tău este o cură de detoxifiere, care poate fi mult mai simplă decât te aștepți. Află care 6 alimente cu efect rapid te scapă de toxinele acumulate de Paște.
Masa tradițională de Paște, bogată în grăsimi, îți poate afecta în mod neplăcut organismul imediat dupa sărbători. Cea mai bună soluție pentru a preveni acumularea de substanțe cu efecte negative asupra corpului tău este o cură de detoxifiere, care poate fi mult mai simplă decât te aștepți. Află care 6 alimente cu efect rapid te scapă de toxinele acumulate de Paște.

Ține cont de faptul că orice regim de detoxifiere eficient conține și ceai verde. Antioxidanții din ceaiul verde au un efect benefic asupra întregului organism, dar îmbunătățesc în special funcția hepatică. Dacă bei deja zilnic ceai verde, încearcă alte 6 alimente cu efect rapid care te scapă de toxinele acumulate de Paște.

Lămâi

Citricele, bogate in vitamina C, au unul dintre cele mai puternice efecte de detoxifiere.
Lămâile, lămâile verzi, portocalele si grepfrutul sunt primul pas pentru eliminarea toxinelor acumulate după o perioadă de mese copioase.

Dacă nu te încântă ideea de a mânca zilnic citrice, adaugă în fiecare pahar de apă de băut o felie de lămâie. Deoarece coaja acestor fructe poate păstra mult timp urme de pesticide, este important să speli foarte bine lămâile inainte de a le tăia felii sau chiar să îndepărtezi complet coaja.

Sfeclă roșie

Bogata in vitaminele B3, B6, vitamina C si beta-caroten, sfecla roșie este și o sursa importanta de magneziu, fier, zinc și calciu, minerale cu un rol vital în eliminarea toxinelor.

Conținutul ridicat de fibre din sfecla roșie grăbește traficul intestinal, astfel încât toxinele sunt eliminate mai repede din corp.
O dieta bogată in sfeclă roșie are efecte benefice și pentru ficat și colecist, organe al căror rol este neutralizarea toxinelor.

Muguri de broccoli

Varza poate avea efecte de detoxifiere puternice, însă o altă leguma din familia cruciferelor este mai des recomandată de nutriționiști pentru curele de detoxifiere: broccoli.

Pe langă efectele antioxidante ale acestei legume, mugurii de broccoli stimulează puternic enzimele din sistemul digestiv al căror rol este detoxifierea organismului.

Usturoi

Antiviral, antiseptic si antibiotic, usturoiul reduce numărul de agenți patogeni care pot stimula producția de toxine a corpului. Mai mult, usturoiul stimulează și funcția hepatică ajutând ficatul în lupta cu toxinele.
Îl poți adăuga la orice mâncare gătită sau îl poți consuma proaspăt pentru efecte și mai puternice. Îți displace mirosul specific? Bea un pahar de lapte imediat după ce ai mâncat usturoi proaspăt și mirosul dispare rapid.

Mere

În afară de continutul ridicat de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, merele conțin flavonoizi, substante care stimulează funcția biliară, și pectină, care grăbește eliminarea metalelor grele din organism.

Efectele benefice se manifestă doar în cazul consumului de mere cultivate organic, deoarece merele cultivate la scară industrială sunt printre fructele care absorb cea mai mare cantitate de pesticide.

Anghinare

Studiile de specialitate au demonstrat că anghinarea are un efect benefic asupra digestiei și stimulează funcția hepatică și funcția biliară.
În afară de efectul hepatoprotector, aceste legume sunt considerate și un diuretic ușor, ajutând la eliminarea rapidă a toxinelor din rinichi.

Autor: Iulia Anghel

Sursa foto: Detoxdrinks.info
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod