Cum scapi rapid de toxinele acumulate de Sărbători

Mâncărurile tradiţionale de Sărbători pot face cântarul să ofteze sub greutatea ta, dar kilogramele în plus nu sunt singura problemă: toxinele se adună foarte repede în organism. Află cum scapi rapid de toxinele acumulate de Sărbători cu cele mai bune metode de detoxifiere.
Mâncărurile tradiţionale de Sărbători pot face cântarul să ofteze sub greutatea ta, dar kilogramele în plus nu sunt singura problemă: toxinele se adună foarte repede în organism. Află cum scapi rapid de toxinele acumulate de Sărbători cu cele mai bune metode de detoxifiere.

Mesele de Crăciun și Anul Nou sunt bogate în alimente cu conținut ridicat de grăsime, sare și zahăr, iar cele procesate îndelung conțin și toxine periculoase, reținute ușor de organism. Detoxifierea de după Sărbători te ajută să scapi rapid de ele și să revii în formă.

Redu carbohidrații

Cabohidrații și excesul de zahăr sunt una dintre principalele probleme ale alimentației de sărbători.
Dulciurile în exces, alături de cozonac, pot duce la balonare și la retenția apei. Renunță cât mai mult la produsele care conțin făină albă și optează pentru cereale integrale și orez brun sau negru.

Detoxifiere cu fructe și legume

Cea mai importantă componentă a procesului de detoxifiere este hrănirea corpului într-un mod cât mai natural. Consumă cât mai multe fructe și legume proaspete sau sucul lor.

Nu încerca să introduci cartofii prăjiți în categoria legume, grăsimile adunate în timpul prăjirii te vor împiedica să obții detoxifierea dorită. Cele mai puternice fructe pentru detoxifiere sunt cele de pădure, bogate în antioxidanți, alături de fructele goji și fructele acai.

Elimină excesul de sare

Ocolește alimentele sărate pentru cel puțin 3 zile după Sărbători.
Excesul de sare și de grăsimi din mâncărurile tradiționale ți-a afectat suficient ficatul și pancreasul, iar o pauză va ajuta aceste organe să revină la parametrii de funcționare optimi.

Rinichii au fost afectați și ei de regimul de bunătăți înfulecate de Sărbători, iar consumul de struguri sau lapte de cocos le oferă potasiul necesar pentru a-și menține sănătatea.

Fă mișcare

Transpirația joacă un rol foarte important în eliminarea toxinelor acumulare de organism la final de an. Secretul ține însă de modul în care începi să faci mișcare după Sărbători: treptat și fără eforturi prea mari.

Chiar dacă nu faci febra musculară după ce ai atacat fiecare aparat de la sală, epuizarea te poate împinge din nou către alimentele bogate în zahăr și sare, de care vrei să scapi.

Hidratează-te corect

Detoxifierea este mult mai eficace atunci când este însoțită de multă apă.
Hidratarea corectă, începută chiar de la trezire cu un pahar de apă la temperatura camerei, este esențială pentru detoxifierea organismului.

Nu uita să bei mai multă apă dacă nu poți renunța la cafea nici măcar în perioada detoxifierii. Evită să bei apă carbogazoasă în exces, este mai bine să bei în principal apă plată, cât mai pură, cu conținut scăzut de nitriți și nitrați.

Exfoliază pielea

O mare parte din toxinele eliminate de organism ajung pe piele, mai ales atunci când transpiri puternic la sală. Spală pielea cu grijă după fiecare transpirație serioasă și exfoliaz-o delicat mai des decât o faci de obicei.

O baie cu sare amară (săruri Epsom) poate fi oricând binevenită în această perioadă pentru pielea ta și pentru a te ajuta să scapi mai rapid de toxinele acumulate de Sărbători.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod