Cum să transformi un cartof copt într-o cină: 11 idei

Un cartof copt aburind se poate transforma într-o masă gustoasă cu puțină creativitate. Descoperă cu ce ingrediente ar trebui să-l combini.
Cartofii copți cu miez auriu sunt ideali pentru masa de seară, mai ales în serile reci de toamnă sau de iarnă. Chiar dacă varianta clasică este cartoful copt cu unt și smântână cremoasă nu înseamnă că trebuie să te limitezi la acest mod de a-l servi. 
De obicei este considerat garnitură, dar poate deveni rapid atracția principală de la ora cinei. Indiferent de formă sau mărime cartoful copt te poate ajuta să obții rapid o cină sănătoasă și foarte gustoasă. În primul rând trebuie să îl rumenești corect apoi poți continua și cu alte ingrediente. Unge cartoful cu ulei de măsline și sare de mare, înțeapă-l în 3-4 locuri cu furculița, apoi lasă-l să se rumenească la cuptor 45-60 de minute, la foc mediu. Când coaja a devenit crocantă, iar furculița străpunge miezul cu ușurință este momentul să adaugi ingrediente suplimentare pentru cină.

 
Iată cum poți transforma un cartof copt într-o masă principală:

 
1. Cu bucăți de friptură

Ți-a rămas friptură în frigider și nu știi sigur cum ai putea să o folosești? Nimic mai simplu. Taie cartoful copt în două, elimină 2 linguri de miez și înlocuiește-le cu friptură.
Combină miezul rămas cu usturoi și pune-l deasupra fripturii. Vei obține o cină cu un conținut ridicat de proteine și puține calorii.

 
2. Cu pește afumat

Somonul sau macroul afumat sunt combinația ideală pentru cartoful copt. Stoarce și puțin suc de lămâie deasupra și ai pregătit o cină bogată în grăsimi sănătoase și cu un gust irezistibil.

 
3. Cu fasole

Fasolea albă și cea neagră sunt surse foarte bune de fibre și proteine. Boabele fierte pot fi consumate alături de un cartof copt, amestecate cu ulei de măsline, busuioc, salvie, sare de mare și piper.

 
4. Cu linte

Fierbe lintea separat sau folosește-o pe cea de la conservă, clătită bine pentru a înlătura excesul de sare. Amestecă lintea cu ulei de măsline, foi de dafin, coriandru, mărar și oțet balsamic și savurează cu un cartof copt.

 
5. Cu legume rumenite

Cartoful copt este foarte versatil și se potrivește de minune cu orice combinație de lgume de care ți-e poftă. Poți încerca țelină, morcov, ardei gras și roșii sau sparanghel, conopidă, ceapă și usturoi.
Nu există limite ale creativității, iar toate legumele au puține calorii și nu va trebui să te stresezi gândindu-te exact la cât de multe ai mâncat. Le poți prepara în același timp în care coci și cartoful, așa că nu vei pierde timp în plus, ci vei putea savura cina imediat.

 
6. Cu broccoli și nuci

Cartoful copt va avea un gust mai special dacă este combinat cu broccoli rumenit la cuptor cu ulei de măsline și jumătăți de nuci. În plus, dacă ți-e poftă de ceva crocant, este varianta ideală pentru a nu adăuga centimentri în plus.

 
7. Cu topping de ceapă caramelizată

Amestecă o ceapă roșie tăiată solzi cu zahăr brun și ulei și rumenește-o 10-15 minute, apoi combin-o cu deliciosul cartof copt. Nu vei uita prea curând această variantă rapidă de cină.

 
8. Cu ardei iute

Vrei o cină picantă fără să trebuiască să petreci mult timp în bucătărie? Adaugă ardei iute la cartoful copt și poți savura imediat gustul preferat.

 
9. Cu un ou

Poți alege un ou ochi, felii de ou fiert sau omletă. Cartoful copt se potrivește foarte bine cu fiecare variantă și dă consistență cinei, iar proteinele din ouă te vor ajuta să-ți reconturezi silueta în mod eficient.

 
10. Cu iaurt grecesc și ierburi aromatice

Combină iaurt grecesc simplu cu măghiran și salvie, apoi toarnă amestecul peste cartoful copt. Presară deasupra semințe de dovleac rumenite la cuptor sau fulgi de chilli.

 
11. Dacă frigiderul e gol nu uita de brânză

În cazul în care ai avut o zi aglomerată și nu ai prea multe ingrediente pe care le poți combina cu un cartof copt poți folosi parmezan, brânză cu mucegai, ricotta, feta sau Cheddar. Dacă găsești și puțin pătrunjel este ideal. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod