Cum reusesc unele femei sa-si mentina silueta?

Adevarul este ca uneori chiar reusesc sa ne scoata din fire. Si cum ar putea sa nu fie astfel? Le vedem adesea si, cu toate ca stim ca suntem nedrepte, ni se pare ca ne sfideaza: arata atat de bine...

Adevarul este ca uneori chiar reusesc sa ne scoata din fire. Si cum ar putea sa nu fie astfel? Le vedem adesea si, cu toate ca stim ca suntem nedrepte, ni se pare ca ne sfideaza: arata atat de bine, dau senzatia ca nu acumuleaza nici un gram si par sa manance dupa pofta inimii.

Care ar putea fi secretul lor? Cateodata, ce-i drept, metabolismul. Dar acest lucru e valabil rar si, in cele mai multe cazuri, odata cu trecerea timpului "vraja" se destrama, intrucat procesul de ardere a grasimilor devine mai lent pe masura ce inaintam in varsta. De aceea, nu te poti baza numai pe acest lucru si fii sigura ca exista alte cateva explicatii ale femeilor respective. De altminteri, nu sunt greu de pus in practica. Iar rezultatele vor merita cu siguranta, doar le vezi aproape in fiecare zi...

Se cantaresc cu regularitate

Bineinteles, nu inseamna ca in fiecare zi; poate ca si o data pe saptamana este prea frecvent (exceptand cazul in care urmezi o dieta care iti impune sa "contabilizezi" cu strictete sutele de grame eliminate saptamanal). Problema este ca, daca te cantaresti prea frecvent, nu vei observa vreo schimbare semnificativa si nu vei face diferenta.

Ceea ce, in functie de situatie, te poate face sa devii prea increzatoare si sa nu mai dai dovada de prudenta, sau sa te deprimi. Insa, o data la doua saptamani sau lunar o poti face - este un interval de timp realist.

Pentru a face cu adevarat un lucru constructiv, este bine sa-ti iei notite (intr-un fel de jurnal) in legatura cu evolutia siluetei tale. Procedand astfel, vei avea o viziune de ansamblu destul de realista. De exemplu, iti vei putea da seama daca perioadele incarcate si stresante favorizeaza depunerea sau, dimpotriva, eliminarea kilogramelor - intrucat ambele variante sunt posibile, in functie de organismul fiecareia dintre noi. De asemenea, este util sa faci acest lucru atunci cand iti schimbi obiceiurile de alimentatie - de exemplu nu mai mananci seara (un sfat deloc de neglijat).

Isi asigura necesarul de proteine

Potrivit unui studiu realizat intr-o clinica din Statele Unite ale Americii, femeile a caror alimentatie are un aport de proteine crescut reusesc sa isi mentina greutatea constanta minimum un an. De ce se intampla asa? Explicatia este simpla: cantitatea crescuta de proteine stimuleaza secretia unor hormoni care contribuie la instalarea senzatiei de satietate.

Prin urmare, include cat mai mult in alimentatie alimente bogate in proteine si sarace in grasimi cum sunt, de exemplu, carnea de peste, pui si curcan (salatele sunt ideale), fructele si legumele.

De cinci ori pe zi...

... Fructe si legume proaspete. In primul moment, poate ca ti se pare mult. De acord, programul pe care il ai la locul de munca poate face ca acest deziderat sa devina imposibil de dus la indeplinire. Dar poti face acest lucru macar in weekend si, bineinteles, in concediu.

Pune pe farfurie cat mai multe fructe si legume de cat mai multe culori (verde, portocaliu, rosu, galben), iar acest lucru nu numai ca te va ajuta sa nu te plictisesti de acest tip de alimentatie, dar iti va oferi si senzatie prelungita de satietate. Bineinteles, argumentul principal consta in cantitatea considerabila de fibre si vitamine de care va beneficia organismul tau, precum si "comoara" de antioxidanti, atat de necesari sanatatii si frumusetii.

Invata sa iubeasca exercitiul fizic

"Miscare si iar miscare" - asta ai mai auzit, cu siguranta. Dar acum iti propun sa te gandesti dintr-o alta perspectiva.

Astfel, daca in ceea ce te priveste activitatea fizica reprezinta un calvar (pentru ca, pur si simplu, nu-ti place), sansele de a obtine astfel rezultate sunt minime. Aceasta deoarece nu vei reusi sa te tii de treaba si, la nivel inconstient, vei cauta tot felul de subterfugii pentru a te sustrage de la ceea ce, pentru tine, constituie o veritabila corvoada. Si, parafrazand o cunoscuta zicala, copil cuminte si silueta fara miscare n-a vazut nimeni...

Prin urmare, este important sa gasesti un tip de activitate care sa iti placa. Nu exista "nu-mi place sportul", ceva-ceva tot trebuie sa fie, si este esential sa il gasesti. Pana cand se va intampla acest lucru, multumeste-te sa faci cate o plimbare de jumatate de ora in fiecare seara. Nu te culca insa pe ureche; dupa un timp, aceasta nu va mai fi suficienta.

Nu mananca prea des in oras

Da, este surprinzator; te-ai fi gandit ca acest lucru ar putea constitui un pericol pentru silueta? Cand ai in fata meniul absolut ispititor, este mult mai greu sa rezisti tentatiilor. Mai ales ca acolo nu sunt mentionate si caloriile...

"Numai in seara asta si gata" poate deveni mai frecvent decat crezi.

Ce poti face? In afara de a nu transforma acest lucru intr-un obicei, mai ai doua variante la dispozitie: mergi undeva unde poti sa-ti prepari singura salata, de exemplu (astfel vei avea cat de cat control asupra a ceea ce mananci) sau, daca este posibil, imparte un meniu cu o prietena. Cu siguranta, si ea isi doreste sa se mentina in forma...

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lavi pe 11 Oct 2009, 16:55
    vreau sa slabesc

    eu am 1,62m si 62kg si am ancercat multe cure dar tot nu am slabit ziceti-mi si mie cum sa slabesc va rog frumos.va multumesc

    0
    0

  • Mihaela pe 29 Ian 2009, 22:15
    dieta & fitness

    Buna!o admir pe dina pt k stie cu strictete ce sa manance si cum sa slabeasca,din pacate nu toate femeile au vointa ei.Eu am 1.72m si 60 kg si imi doresc sa slabesc 7 kilograme cu cat mai curand posibil insa nu stiu ce dieta rapida sa tin si de fel nu sunt sportiva...mananc de 2 ori pe zi insa tot nu slabesc!va rog dak stiti sa-mi dati un sfat cu o dieta rapida!va multumesc mult detot

    0
    0

  • Iuliana pe 28 Dec 2008, 18:58
    nadia,,,,

    si eu am 1,63 si 59 kg...aveam kndva 53 dar...acum exact un an am avut si 67 crede-ma! am incercat dieta daneza,am slabit 4 kg (tu nu incerca k nu e sanatoasa deloc) acum,in prag de sarbatori ma chinui sa dau jos am fffff multa vointa si stiu k o sa reusesc.Eva m-a ajutat f mult cu sfaturi etc.Sunt mandra de mn si sh k o sa reusesc! :) PS:nu fi disperata,tine un regim sanatos si fa sport ;) asta e secretul

    0
    0

  • nadia pe 16 Dec 2008, 05:27
    silueta

    Buna fetelor!Am observat ca sunteti ff istete si imi puteti zice si mie cum sa slabesc mai repede;am :1,60 si 65 kg;eu nu prea mananc decat 1/masa pe zi;fara rantasuri ,fara dulciuri,fara supe-ciorbe;dar.....sunt terminata in priviinta kg mele;am luat in 3 ani 10kg in plus;vreau sa ajung tot la 55kg care le aveam;o sa iau niste medic de slabit cat de curand;va multumesc daca imi trimite-ti si mie 1mic rasp,va sarut pe toate si va multumesc anticipat,NADIA.

    0
    0

  • LazyCat pe 20 Aug 2008, 11:39
    re: se poate

    Buna treaba, felicitari, Dina! Cum tii tu la distanta prajiturile, inghetata si zaharu e de admirat! Articolu e destul de bun, as mai adauga doar ca mancarea romaneasca nu ajuta, buna la gust, este extrem de grasa si de plina de calorii cu un aport nutritional nu tocmai grozav.

    0
    0

  • dina pe 13 Aug 2008, 15:43
    se poate

    Am 50 de ani, 52 de Kg, 62 in talie etc. Intr-adevar, "de vina" e mama in primul rand. Dar fac exact ce scrie aici: fac "sala" - acasa(iti alegi cateva seturi de exercitii pe care le faci zilnic sau aproape zilnic, marind numarul pana la cat se poate), ma cantaresc des, ma...uit in oglinda, mananc multe fructe si legume, cereale, iaurt, nu agreez doua feluri de mancare - de ex. bors si tocana sau bors si ardei umpluti(puah!). Prefer chestii frugale, de ex: salata de vinete plus cas, gratar plus salata, cartofi copti plus rosii. Cred ca orice femeie se poate modela cum vrea, vointa sa existe si inca ceva: sa aiba colaborarea familiei, care sa nu solicite feluri de mancare sofisticate. Nu mananc prajituri, inghetata, decat ffff rar. Acasa am instituit: orice desrt se constituie din fructe, pepeni. Exclus zaharul din dulap. Se foloseste miere. Si sa se stie ca-mi place sa mananc, sunt o gurmanda.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod