Crăciun. 5 reţete de preparate din carne pentru zilele de sărbătoare

 

5. Pui cu legume la cuptor


Ingrediente:

  • 1 pui;
  • ¼ de ţelină;
  • 1 păstârnac;
  • 3 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 6 cartofi;
  • 1 lămâie;
  • 5-6 căţei de usturoi;
  • 80 grame de unt;
  • ulei de măsline;
  • sare, piper, boia dulce, fulgi de ardei iute, usturoi granulat, busuioc uscat, cimbru uscat.


Mod de preparare:
Puiul se condimentează foarte bine la interior şi la exterior cu amestecul de condimente. Se taie lămîia în sferturi de felie şi se umple puiul. Se adaugă jumătate din cantitatea de unt, cealaltă jumătate fiind folosită pentru a unge pielea puiului.

Legumele, mai puţin cartofii, se taie în felii potrivite ca mărime şi se pun într-o tavă iar peste ele se aşează puiul. Se bagă la cuptor pentru 90 de minute. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi condimentaţi cu sare, piper şi ulei de măsline şi se mai lasă la cuptor încă 45 de minute.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod