Crăciun. 5 reţete de preparate din carne pentru zilele de sărbătoare

4. Spată de miel la cuptor


Ingrediente:

  • 1,5 kg spată de miel;
  • sare;
  • piper;
  • rozmarin.


Mod de preparare:
Carnea se condimentează bine cu sare și piper. Cu un cuțit se fac mici buzunărașe pe ambele părți și se introduc crenguțele de rozmarin. Se ia o tavă potrivită, se unge cu ulei, se pun carnea și se introduce la cuptor, la 150 de grade Celsius. După 90 de minute, se scoate tava și se întoarce carnea pe cealaltă parte și se introduce din nou la cuptor pentru încă 60 de minute. După aceea se scoate din nou tava din cuptor, se întoarce spata și se mai lasă la cuptor încă 30 de minute. Pentru garnitură se pot adăuga în tavă și câțiva cartofi, parțial fierți, care se vor coace alături de carne.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod