Cele mai sănătoase tipuri de nuci. Mănâncă-le zilnic!

Cele mai sănătoase tipuri de nuci. Mănâncă-le zilnic!

Nucile și semințele ar trebui să facă parte din alimentația ta zilnică pentru că sunt sănătoase și conțin proteine, fibre, grăsimi benefice sau magneziu.
Dar știi care dintre ele îți oferă cele mai multe beneficii? În afară de migdale, care sunt în prezent foarte populare, mai poți include în dieta ta și alte tipuri de nuci.

Iată care sunt cele mai sănătoase 7 tipuri de nuci:

Nuci braziliene

"Aceste nuci conțin mult seleniu, un mineral implicat în producția de hormoni tiroidieni care reglează și funcția antioxidantă a corpului, care protejează împotriva cancerului", declară medicul nutriționist Kelly R. Jones pentru womenshealthmag.com. "De asemenea, seleniul este esențial pentru piele, păr și unghii. Un studiu a arătat că poate scădea rapid colesterolul, în nouă ore de la ingerare", mai spune medicul. 
Nu uita că aceste nuci sunt de dimensiuni mari și ar trebui să consumi două sau trei pe zi pentru a obține beneficiile lor.
Prin urmare, nu mânca un pumn întreg, ca și cum ai mânca migdale. 
O porție de 30 de grame conține 187 calorii.

Nuci caju

"Nucile caju au mai mult fier decât toate celelalte nuci, iar aceasta fiind una dintre cele mai comune deficiențe, tot mai multe persoane ar trebui să le includă în alimentație", susține medicul nutriționist. Textura cremoasă a nucilor caju le transformă într-un înlocuitor bun pentru produsele lactate. Nucile caju rase pot imita gustul parmezanului, potrivit nutriționistului.
O porție de 30 de grame de nuci caju are 160 de calorii.

Nuci macadamia

"Nucile macadamia conțin tiamină, cunoscută drept vitamina B1, dar și mangan, cupru sau grăsimi mononesaturate, care se găsesc și în avocado sau uleiul de măsline", declară medicul. Deși sunt asociate adesea cu dulciurile și desertul, nucile macadamia pot fi incluse în salate, în mâncăruri pe bază de pui sau pește.
O porție de 30 de grame de nuci macadamia are 204 calorii.

Arahide

"Arahidele nu sunt, de fapt, nuci, ci fac parte din familia leguminoaselor. Sunt o sursă bună de proteine, vitamine și minerale printre care magneziu, potasiu și fosfor", spune specialistul.
Te poți bucura de beneficiile arahidelor și în cazul în care consumi unt de arahide, dar acest produs conține adesea zăhar și grăsimi hidrogenate adăugate, astfel că valoarea calorică poate crește semnificativ. Nu ar trebui să depășești cantitatea de două linguri cu unt de arahide pe zi.
O porție de arahide de 30 de grame are 161 de calorii.

Fistic

"Aceste nestemate verzi sunt gustări sau toppinguri excelente pentru salate datorită conținutului ridicat de nutrienți și antioxidanți", declară dieteticiana Maggie Michalczyk. Fisticul se numără printre nucile cu cea mai mare concentrație de luteină și zeaxantină, ambele substanțe fiind deosebit de importante pentru sănătate ochilor.
"Un alt avantaj este acela că îți ia timp să desfaci fisticul din coajă, astfel că vei mânca mai puțin", mai spune specialistul.
O porție de fistic de 30 de grame are 159 de calorii.

Nuci

Nucile sunt o sursă excelentă de acizi grași omega 3, care sunt esențiali pentru scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace, potrivit specialistului citat. Au mai multe calorii decât celelalte nuci, dar conțin grăsimi sănătoase de care organismul are nevoie.
De asemenea, îți oferă o senzație de sațietate care durează mai mult.
O porție de 30 de grame de nuci conține 220 de calorii.

Nuci pecan

"Nucile pecan sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina E. Sunt o sursă bună și de tiamină, un tip de vitamina B care are rol în metabolizarea energiei", spune Maggie Michalczyk. Le poți adăuga în iaurt, terci de ovăz, supe, salate etc. 
O porție de 30 de grame de nuci pecan are 196 de calorii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod