Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului: De ce îl recomandă neurologii

Câteva alimente sunt indicate pentru funcționarea creierului. Dar dintre acestea, unul singur se detașează prin beneficiile sale.
Avem multe optiuni in privinta alimentelor sanatoase pentru creier, dar, intr-un top al celor mai bune, exista unul care se detaseaza. Chestionati pe aceasta tema de platforma Mind Body Green, medicii neurologi Dean Sherzai si Ayesha Sherzai au raspuns fara ezitare: nucile. „Sunt absolut delicioase si seamana cu creierul”, spune Ayesha.

De ce sunt bune nucile pentru sanatatea creierului


„In primul rand, pentru continutul lor bogat in grasimi omega-3”, raspunde Ayesha Sherzai. „Reprezinta o sursa uimitoare de grasimi polisaturate, care sunt incredibil de importante pentru integritatea a milioane si milioane de ramuri de mici artere ce asigura oxigen si nutrienti in diferite parti ale creierului”, adauga ea.

Un studiu a aratat ca grasimile polisaturate (in special omega-3) pot reduce stresul, iar altul a demonstrat ca dietele bogate in acizi grasi omega-3 pot ajuta la sustinerea unui echilibru emotional si a unei stari de spirit pozitive. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod