Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului: De ce îl recomandă neurologii

21 Iulie 2021
Câteva alimente sunt indicate pentru funcționarea creierului. Dar dintre acestea, unul singur se detașează prin beneficiile sale.
Avem multe optiuni in privinta alimentelor sanatoase pentru creier, dar, intr-un top al celor mai bune, exista unul care se detaseaza. Chestionati pe aceasta tema de platforma Mind Body Green, medicii neurologi Dean Sherzai si Ayesha Sherzai au raspuns fara ezitare: nucile. „Sunt absolut delicioase si seamana cu creierul”, spune Ayesha.

De ce sunt bune nucile pentru sanatatea creierului


„In primul rand, pentru continutul lor bogat in grasimi omega-3”, raspunde Ayesha Sherzai. „Reprezinta o sursa uimitoare de grasimi polisaturate, care sunt incredibil de importante pentru integritatea a milioane si milioane de ramuri de mici artere ce asigura oxigen si nutrienti in diferite parti ale creierului”, adauga ea.

Un studiu a aratat ca grasimile polisaturate (in special omega-3) pot reduce stresul, iar altul a demonstrat ca dietele bogate in acizi grasi omega-3 pot ajuta la sustinerea unui echilibru emotional si a unei stari de spirit pozitive. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod