Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin în fiecare seară

Vinul are beneficii pentru sănătate atunci când este consumat în cantități moderate. Dar dacă bei vin în fiecare seară?
Cu toții avem câte un prieten care este pasionat de vinuri. Aromele vinului și particularitățile fiecărui sortiment îți pot stârni interesul, iar beneficiile consumului de vin te vor face să îi acorzi un loc important în cadrul meselor în care îl integrezi. De obicei vinul roșu este menționat constant, dar și vinul alb are efecte pozitive asupra organismului. 
Încă din anul 6.000 î.Hr. vinul a completat mesele savuroase, chiar dacă la început era o băutură destinată exclusiv aristocraților. Din fericire astăzi putem cu toții să gustăm vin din când în când fără să avem nevoie de sume impresionante pentru a cumpăra un pahar. În Antichitate egiptenii foloseau vinul ca medicament, iar acest principiu s-a menținut până în prezent deoarece s-a demonstrat că vinul roșu previne afecțiunile cardiovasculare.
De asemenea, cercetătorii au constatat că antioxidanții din componența vinului roșu previn depunerea colesterolului pe pereții arterelor. Cu toate acestea, nu te aștepta ca medicul să-ți prescrie vin roșu pentru a te trata. Cu siguranță nu va recomanda băuturi alcoolice, mai ales dacă există un istoric familial de alcoolism.
În afară de cazurile de dependență, vinul este util pentru a avea un organism mai puternic. Dacă te-ai obișnuit să bei vin în fiecare seară, după o zi aglomerată la serviciu, vei putea preveni îmbolnăvirile și vei reduce efectele negative ale stresului. Un pahar de vin intensifică aroma preparatelor consumate și te ajută să te eliberezi de emoțiile negative în timp ce savurezi o masă delicioasă.

 
Iată ce beneficii vei obține dacă alegi să bei vin în fiecare seară:

 
1. Vei trăi mai mult

Persoanele care beau vin în mod frecvent au o rată de mortalitate cu 34% mai redusă decât cele care preferă berea sau alte tipuri de alcool. Și efectele pozitive nu se limitează la o viață mai lungă.
Vinul roșu previne și apariția semnelor îmbătrânirii. Conține resveratrol, componentul care menține elasticitatea tenului și minimizează ridurile și liniile de expresie.  În același timp, trebuie să ții cont că acest efect de înfrumusețare nu a fost constatat decât în cazul unui consum moderat de vin. Dacă te limitezi la un pahar pe seară vei arăta mai bine pentru mai mult timp, dar dacă bei o sticlă întreagă poți accentua semnele de oboseală și îmbătrânirea. 

 
2. Vei preveni arsurile solare

Vinul îți protejează pielea împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete. Datorită conținutului de flavonoide, vinul oprește reacțiile chimice de la nivelul pielii care sunt declanșate de expunerea la soare. Pielea nu se va mai înroși la fel de des și va fi mai ușor să te bronzezi uniform.
Data viitoare când ești pe malul mării și vrei să comanzi un cocteil alege vinul pentru a avea o piele frumoasă tot timpul vacanței.

 
3. Îți vei proteja inima

Vinul roșu are un conținut ridicat de tanin, care previne bolile cardiace. Cel mai mare procent de tanin se regăsește în vinul roșu din sud-vestul Franței, așa că data viitoare când ești la restaurant studiază cu atenție meniul de băuturi. De asemenea, vinul roșu crește colesterolul de tip HDL (colesterolul „bun”). Vinul roșu este un remediu rapid și pentru hipertensiunea arterială. Dacă bei vin în fiecare seară, nu mai mult de un pahar, vei diminua riscul de atac de cord cu până la 30%.

 
4. Vei preveni diabetul

În urma studiilor realizate s-a constatat că persoanele care beau un pahar de vin pe zi au un risc cu 40% mai redus de a avea diabet de tip 2. De asemenea, consumul moderat de vin este permis și în majoritatea cazurilor în care persoanele suferă deja de diabet pentru că previne complicațiile asociate cu această afecțiune.
Pacienții care au diabet de tip 2 sunt mult mai predispuși să aibă afecțiuni cardiovasculare. Potrivit specialiștilor, dacă persoanele în cauză consumă un pahar de vin roșu sau alb în fiecare seară vor obține o reducere a nivelului de colesterol și un somn mult mai liniștit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bogdan pe 18 Iun 2020, 13:35
    Este un mit faptul ca un pahar de vin des consumat aduce atat de multe beneficii

    In sustinerea subiectului meu vin cu doua sustineri puternice: 1. Contest afirmatia de la punctul 1 prin experienta propie in care tatal meu consuma odata la 3 4 zile un pahar de vin rosu, fara a consuma deloc bere sau alte bauturi spirtoase, exclusiv vin rosu la intervalul de mai sus mentionat, afland la varsta de 47 ani ca sufera de inima si culmea este ca la varsta de 55 ani, vinul rosu, printre altele, nu i-a mai sustinut sistemul circulator si a facut infarct miocardic. 2. Un renumit doctor, Dr Mihail Pautov, ce studiaza articolele internationale publicate de diversi medici din intreaga lume, vine in combaterea sustinerii afirmatiei "un pahar de vin rosu deseori este benefic pentru organism" cu urmatoarele afirmatii: https://www.youtube.com/watch?v=sT1qvPieNvI

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod