Ce se întâmplă în corp după ce reduci consumul de zahăr

Consumul excesiv de zahăr are un efect foarte dăunător asupra organismului. Dacă ţi-ai propus să mănânci mai puţine dulciuri, iată ce se întâmplă în corp după ce reduci consumul de zahăr.
Zahărul stă la baza celor mai grave boli de care este afectată în prezent omenirea, scrie publicaţia New York Times. El face ravagii în corp şi împiedică buna funcţionare a tuturor organelor. Cu cât vei consuma mai mult zahăr rafinat cu atât funcţiile pancreasului vor fi mai afectate, declansând reacţii în lanţ care se răsfrâng şi asupra altor organe.

S-a demonstrat ştiinţific faptul că zahărul rafinat este implicat în dezvoltarea şi răspândirea cancerului. Un consum excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase. "Această intoxicare a celulei conduce la o mai mare cantitate de insulină secretată şi la o cantitatentitate mai mare de acid lactic, atât în celulă, cât şi în jurul ei - factori importanţi de creştere tumorală", explică prof.
dr. Pavel Chirilă, medic primar boli interne, în cartea sa "Nu hrăni cancerul!"


Ca să te convingi de beneficiile imense aduse de un consum redus de zahăr, BrightSide au realizat un tabel cu principalele lucruri care se întâmplă în corp dacă limitezi mult consumul de zahăr rafinat:

După 2 zile
Schimbările bruşte de dispoziţie dispar, iar sistemul digestiv începe să funcţioneze mult mai bine. În principiu, corpul tău va digera mult mai bine alimentele şi va absorbi nutrienţii esenţiali pentru sănătate.


După o săptămână
Nivelul de energie creşte brusc şi calitatea somnului se îmbunătăşte considerabil.
De asemenea, se pare că după o săptămână în care ai redus considerabil consumul de zahăr rafinat vei dormi mai bine şi te vei trezi foarte odihnită dimineaţa.


După 10 zile
Poţi să slăbeşti între 1 şi 2 kilograme fără să faci alte mari schimbări în stilul tău de viaţă. Tensiunea arterială se normalizează, iar nivelul colesterolului rău scade.


După o lună
Aspectul pielii se îmbunătăţeşte vizibil, iar tenul tău va fi mai curat şi luminos. De asemenea, vei începe să simţi mult mai puternic gustul mâncărurilor şi să ai simţul mirosului mai pronunţat.


După un an
Nivelul de energie va fi tot mai ridicat, slăbeşti mult mai uşor şi sistemul imunitar devine mai puternic.



După 5 ani
Pielea ta va arăta mult mai bine decât a altor persoane de vârsta ta, iar riscul de a te îmbolnăvi des este mult diminuat.

Continuă să controlezi cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic şi redu pe cât posibil din ea, deoarece este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face pentru sănătatea ta!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod