Fulgi de ovaz

Ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz

Dacă vrei să-ți începi ziua cu energie este foarte important să mănânci dimineața. Fulgii de ovăz sunt recomandați de nutriționiști la micul dejun deoarece aduc o mulțime de beneficii.
Când nu știi ce să mai mănânci dimineața ca să ai energie îți recomandăm să încerci terciul de ovăz, o combinație sănătoasă pe care toți nutriționiștii o consideră potrivită pentru micul dejun. Nu te gândi că terciul de ovăz este anost, ci încearcă să-l combini cu fructele și nucile tale preferate pentru a-i conferi aroma dorită și un plus de fibre importante pentru o digestie bună. 

Fulgii de ovăz sunt foarte versatili și sunt recunoscuți pentru beneficiile pe care le aduc.
Inima ta va fi mai sănătoasă, sistemul digestiv va funcționa corect și pielea ta va fi mult mai curată dacă incluzi fulgii de ovăz în alimentația ta zilnică.

Iată ce se întâmplă în corp dacă mănânci zilnic fulgi de ovăz:


Vei avea un ten curat, fără probleme

Terciul de ovăz este tratamentul ideal pentru bolile inflamatorii, cum ar fi eczemele sau iritațiile, deoarece ajută la curățarea tenului. Au un conținut bogat în zinc, un mineral care curăță tenul, revigorându-l și favorizează eliminarea toxinelor.
Fierul este un alt mineral important pentru sănătatea pielii, deoarece împiedică deshidratarea și se găsește în cantități mari în ovăz.

Fulgii de ovăz mai aduc un aport însemnat de mangan care previne inflamațiile și grăbește vindecarea leziunilor care apar în cazul tenului cu probleme. Dacă mănânci fulgi de ovăz vei furniza corpului și o cantitate mare de magneziu, mineralul care stimulează circulația sângelui și regenerează celulele epidermei. 


Mușchii tăi primesc mai multe proteine

Opt linguri cu ovăz furnizează corpului 15% din necesarul zilnic de proteine. Poate că nu ți se pare un procent foarte mare, însă pe lângă proteine, ei mai aduc vitamina E, antioxidanți și glutamină care ajută la refacerea mușchilor după efort. 


Furnizezi corpului mulți antioxidanți

Fulgii de ovăz au o cantitate mare de antioxidanți care reduc inflamațiile și reglează tensiunea arterială. De asemenea, fulgii de ovăz au beta-glucan care s-a dovedit că reduce nivelul glicemiei în sânge.
Acest efect este intensificat de prezența vitaminei C, de aceea este recomandat să consumi ovăzul cu fructe bogate în această vitamină. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dumitru Mihali pe 19 Mar 2019, 15:05
    Nevoia de rețete

    Vedem oferte pentru cumpărarea fulgilor de ovăz, dar nu sunt rețete pentru preparare. Sunt unele însă foarte scurte, fără explicatii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod