Beneficiile fulgilor de ovăz pentru sănătate

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz aduc o mulţime de beneficii sănătăţii noastre şi sunt esenţiali într-o dietă corectă!
Fulgii de ovăz se numără printre cele mai sănătoase cereale integrale pe care le poţi consuma atât la micul dejun, cât şi pe parcursul zilei integrate în gustările tale. Este un aliment foarte important în dieta oricărei persoane, însă mai ales în a acelora cu un stil de viaţă activ.

Valorile sale nutriţionale şi aportul de energie pe care ni-l aduce fac din acest aliment un superaliment care nu poate lipsi de la mesele noastre. Fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre şi proteine, fier, magneziu, vitamina B şi E, zinc, seleniu şi aduc numeroase beneficii organismul, dar şi buzunarului nostru.

Beneficiile consumului de fulgi de ovăz:


Întăreşte sistemul imunitar

Consumul fulgilor de ovăz zi de zi te va ajuta să îţi întăreşti sistemul imunitar şi asta doar datorită conţinutului său de beta-glucan.

Reglează nivelul colesterolului

Fulgii de ovăz conţin beta-glucan care ajută la normalizarea colesterolului. Conţinutul său bogat în fibre scade nivelul de colesterol.

Ajută la pierderea greutăţii

Fulgii de ovăz reprezintă alimentul care nu poate lipsi din dieta ta atunci când vrei să slăbeşti.
Ţine foamea sub control oferindu-ţi senzaţie de saţietate îndelungată. Fibrele solubile pe care le conţine se digeră mai greu, iar acest lucru te va ajuta să faci faţă poftelor.  

Luptă cu oboseala şi stresul

Fulgii de ovăz aduc un aport deosebit de energie datorită conţinutului de proteine şi carbohidraţi şi sunt recomandaţi mai ales persoanelor active. Acest aliment luptă contra oboselii sau a stresului cotidian.

Scade riscul de diabet de tip II

Fulgii de ovăz reprezintă un aliment cu indice glicemic scăzut, dar şi cu un conţinut de fibre solubile care ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge.

Remediu pentru constipaţie

Aceste cereale integrale constituie un bun remediu împotriva constipaţiei datorită conţinutului bogat de fibre.

Luptă împotriva bolilor de inimă

Acest aliment are grijă de sănătatea inimii tale datorită proprietăţilor sale antioxidante, a calciului şi potasiului. Fibrele solubile pe care le conţine protejează sistemul cardio vascular şi reglează nivelul tensiunii arteriale.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Val Mootz pe 5 Ian 2017, 22:45
    Numai caii mananca ovaz

    Incercati paie sau dude pt beneficii suplimentare

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;