Ce este apa infuzată și cum te ajută să slăbești

Ce este apa infuzată și cum te ajută să slăbești

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Apa infuzată sau apa pentru detoxifiere este noul trend inspirat de vedete. Tot mai multe staruri apelează la acest truc pentru a elimina toxinele din organism, pentru a scăpa de kilogramele în plus și a avea o sănătate de invidiat.
Din fericire este un obicei sănătos foarte simplu de pus în practică și cât se poate de ieftin.

Ce este apa infuzată pentru detoxifiere?

Apa pentru detoxifiere este apa plată în care au fost infuzate fructe, legume sau plante medicinale și aromate. Are rolul de hidrata organismul, de a ajuta procesul de slăbire și de a elimina toxinele din corp.

Care sunt beneficiile apei pentru detoxifiere?

Principalul efect benefic este creșterea consumului de apă, explică medicul Khyati Rupani pentru elle.com. Ingredientele adăugate în apă îi oferă aromă și o fac să aibă un gust diferit de fiecare dată, ceea ce duce la creșterea consumului de apă.
Iată de ce ar trebui să bei apă infuzată:

Hidratează organismul
"Deshidratarea a fost asociată cu dureri de cap, oboseală, obezitate, probleme intestinale și letargie. Apa pentru detoxifiere este o metodă sănătoasă de a-ți hidrata organismul", a declarat Khyati Rupani.

Elimină pofta de dulce
Atunci când bei apă pentru detoxifiere, reduci pofta de dulce, care te determină de obicei să consumi băuturi cu îndulcitori.
"Băuturile carbogazoase conțin conservanți, zahăr rafinat sau coloranți. Apa pentru detoxifiere este o alternativă naturală, ieftină și sănătoasă", mai spune medicul.

Îmbunătățește funcțiile organismului
Dacă alegi ingredientele potrivite pentru a le adăuga în apa pentru detoxifiere, ai putea să reduci apetitul, să stimulezi sistemul imunitar, să accelerezi scăderea în greutate și să reglezi nivelul glucozei din sânge.

Cum să faci apă infuzată

Ai nevoie de câteva fructe proaspete, pe care să le tai în felii subțiri. Adaugă feliile într-un bocan sau o sticlă cu apă rece.
Lasă la frigider timp de 4-12 ore.

Iată câteva efecte ale fructelor, legumeleor sau plantelor medicinale adăugate în apa pentru detoxifiere:
- lămâia ajută digestia și contribuie la regenerarea pielii
- menta îmbunătățește digestia
- căpșunile previn apariția acneei
- portocala conține beta caroten, un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire celulară
- kiwi stimulează metabolismul
- castravetele conține fibre care ajută digestia.

Folosește întotdeauna numai fructe proaspete pentru a-ți face apă infuzată.
Poți face câte doi litri de apă aromată, suficient pentru a bea o zi întreagă.
Nu adăuga zahăr, miere sau îndulcitori.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod