Topul plăcintelor de toamnă super rapide şi delicioase!

A venit toamna, cu ale ei frunze ruginii, ploi răsleţe, miros de mere şi dovleac copt. Aşadar, nici nu e de mirare că ne îndreptăm mai mult atenţia spre preparate delicioase, de sezon!
Dintre acestea, plăcintele de toamnă sunt, fără doar şi poate, la loc de cinste!

Şi, pentru că zilele de toamnă sunt mai frumoase atunci când ne răsfăţăm cu plăcinte delicioase, iată mai jos câteva reţete specifice, nu doar foarte gustoase, ci şi rapide! 

Plăcintă de dovleac 

Pentru această reţetă ai nevoie de 1 dovleac, 100 ml apă, 300 g făină, 100 ml ulei, 1 ou, 3-4 linguri de zahăr tos, scorţişoară şi sare. 

Pentru început, speli şi tai dovleacul în felii mari. Le cureţi de coajă şi le dai prin răzătoarea mare. 
Laşi totul deoparte şi te ocupi apoi de foietaj pe care îl prepari astfel: într-un castron, amesteci făina, 1 ceaşcă cam de 100 ml de apă şi 100 ml ulei. Mixezi totul cu sare şi 1 ou. Frămânţi bine până când compoziţia devine omogenă. 
Împarţi aluatul format în 2-3 bucăţi şi întinzi fiecare bucată pe o planşetă tapetată cu făină. 
Întinzi într-o foaie subţire şi deasupra pui dovleacul ras, presari zahăr tos şi scorţişoară. 
Rulezi şi laşi deoparte. Procedezi la fel cu fiecare bucată de aluat. 
La final, aşezi rulourile în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Ungi deasupra rulourile cu puţin ulei pentru a fi lucioase la final şi dai la cuptor până se rumenesc, cam pentru 30 de minute. 

Şi, cum pentru această reţetă ai nevoie de apă, nu uita că o opţiune demnă de luat în seama este cana Fill&Enjoy Marella de la BRITA. O cană clasică, practică, dar cu un aspect modern şi un design intelligent care te ajută să ai tot timpul la îndemână apă proaspătă şi curată. Prin tehnologia filtrului MAXTRA, apa de la robinet se transformă în apă proaspăt filtrată, fără calcar, clor sau alte substanţe care afectează gustul şi mirosul apei. Aşadar, şi preparatele tale vor fi mult mai apreciate, gustoase, dar și mai sănătoase!

Plăcintă cu mere şi nuci

Cumpără următoarele ingrediente şi prepară rapid o delicioasă plăcintă cu mere şi nuci: 6 mere, 200 g zahăr, miejii de la 20 de nuci, pe care i-ai mărunţit şi copt în prealabil (un detaliu important pentru că dă un gust delicios plăcintei), scorţişoară, coajă de lămâie, 1 pachet aluat de plăcintă. 

Speli şi cureţi de coajă merele, după care le dai prin razătoarea mare şi le laşi într-o cratiţă, separat. Peste acest amestec adaugi zahărul, după care pui vasul pe foc. 
Amesteci în continuu până când totul se omogenizează şi devine ca o pastă. 

Dai de pe foc şi adaugi în toată compoziţia miejii de nucă, mărunţiţi şi copţi în prealabil. Apoi e rândul scorţişoarei şi a coajei de lămâie. Amesteci uşor, pentru ca ingredientele să se încorporeze bine. 
Aluatul de plăcintă trebuie să fie un pic mai gros, nu cu multe foi subţiri. 
Îl desfaci şi îl împărţi în două. Iei o tavă în care vei face plăcinta şi o tapetezi cu hârtie de copt. 
Adaugi în ea una dintre foile de plăcintă. Pe această foaie întindem aluatul din mere, preparat mai sus, după care acoperim cu cealaltă foaie. 

Uşor, lipim un pic la margini pentru ca cele două foi de plăcintă să susţină aluatul de mere. Pentru ca foaia de sus să nu se umfle prea tare, e bine ca înainte să o dai la cuptor să înţepi plăcinta cu furculiţa, din loc în loc. 
Apoi, ungi plăcinta pe deasupra cu un gălbenuş bătut bine, dai la cuptorul încins în prealabil şi laşi până când este rumenită frumos. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod