Ce alimente să mănânci pentru o piele frumoasă și sănătoasă?

Îți dorești o piele frumoasă fără urmă de riduri? Află ce alimente sunt utile pentru atingerea acestui obiectiv.
Scopul dietei nu este numai eliminarea kilogramelor în plus, ci și înfrumusețarea. Aspectul tenului este influențat decisiv de meniul ales, iar machiajul nu poate înlocui mesele sănătoase, cu vitamine și minerale esențiale pentru o piele fină și catifelată. 
 

Iată ce alimente trebuie să incluzi în meniu pentru a te bucura de o piele frumoasă în fiecare zi:

 
1. Căpșunile

Sunt o sursă excelentă de vitamina C, prevenind apariția timpurie a ridurilor. Datorită conținutului de acid folic căpșunile te protejează de efectele nocive ale radicalilor liberi. O porție de căpșuni aromate, fulgi de ovăz și iaurt grecesc la micul dejun îți mențin pielea elastică și reduc gravitatea leziunilor acneice. Dacă le incluzi în meniu cel puțin 3 luni cicatricile vor dispărea, iar textura tenului se va îmbunătăți vizibil.

 
2. Stridiile

Numai 3 stridii conțin necesarul zilnic de zinc, un mineral esențial pentru o piele luminoasă, fără acnee. De asemenea au proteine și fier, stimulând imunitatea și rezistența pielii la factorii externi ( vânt, schimbări de temperatură).

 
3. Portocalele

Sunt surse esențiale de vitamina C, care menține pielea fermă și favorizează producția de colagen. Portocalele conțin și vitamina A, care previne acneea și reduce semnele lăsate de această afecțiune dermatologică. 
După-amiaza, în loc să mănânci bomboane sau biscuiți alege o portocală zemoasă.
Mirosul ei te va revigora, iar aspectul tenului se va ameliora. 

 
4. Afinele

Au un conținut ridicat de antioxidanți, fibre, vitamina C, vitamina A și vitamina E, precum și complexul B, neutralizând efectele radicalilor liberi asupra pielii. Vitamina E are un efect emolient și hidratant, fiind extrem de utilă pentru tenul sensibil și deshidratat.
Caloriile puține (doar 84 de calorii la 200g)  fac din afine și aliații siluetei, așa că bucură-te cât mai des de aroma acestor fructe. Adaugă afine la orice salată de fructe sau smoothie, combină-le cu fulgi de secară și lapte de orez la micul dejun sau consumă 200g de afine cu 30g de brânză pentru o gustare consistentă, care te ajută să eviți prăjelile și dulciurile.

 
5. Morcovii

Sunt sursa principală de vitamina A și betacaroten. De asemenea, morcovii conțin potasiu și fibre, au puține calorii și nu au grăsimi.
La nivelul pielii consumul zilnic de morcovi are drept efect prevenirea ridurilor, reducerea liniilor fine și a cearcănelor.
Îi poți integra într-o varietate de rețete. La micul dejun alege 2 felii de pâine prăjită integrală, cu brânză Ricotta și morcov ras. Ca gustare poți combina morcovii cu ardei, mango și piure de avocado, iar în salatele de crudități se potrivesc de minune cu broccoli, conopidă, ardei gras, roșii, țelină și castraveți.

 
6. Somonul

Conține acizi grași de tip Omega-3 care mențin hidratarea și elasticitatea pielii. De asemenea, somonul este o sursă excelentă de proteine, zinc și seleniu. Pielea ta va arăta mai bine ca niciodată dacă vei alege să consumi somon cât mai des. Potrivit studiilor de specialitate, peștele gras are nutrienții de bază pentru prevenirea și diminuarea gravității acneei. Este util și în cazul eczemelor, dermatitei atopice, psoriazisului sau al rozaceei deoarece are un efect de calmare, hidratare, reducere a inflamației și a roșeții pielii.
Savurează o porție de somon la grătar cu o salată de crudităși sau cu felii de mango, sfeclă și năut, pentru o piele frumoasă în orice sezon.
Dacă nu ai timp să pregătești somonul proaspăt, îl poți alege și pe cel de la conservă, dar fii atentă la cantitatea de sodiu. Alege variantele care au maximum 1g de sodiu la 100g. 

 
7. Nucile braziliene

Sunt o sursă excelentă de seleniu. Numai două nuci braziliene îți asigură necesarul zilnic din acest mineral esențial în lupta împotriva cicatricilor provocate de acnee. De asemenea, conțin calciu, magneziu și proteine, asigurând un aspect ferm și elastic al pielii. Pentru a obține beneficiile fără centimetri în plus trebuie să fii atentă la mărimea porției. 6 nuci braziliene au 200 de calorii, așa că nu nu depăși limita.
2 nuci braziliene cu un măr sau o banană și o lingură de semințe crude de dovleac sunt gustarea ideală pentru zilele aglomerate de la serviciu când nu ai timp decât de pauze scurte. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod