Câte murături poți mânca, astfel încât să nu-ți afecteze sănătatea

Multe persoane scot în evidență beneficiile aduse de murături, referindu-se la acest aliment ca un ajutor când vine vorba de slăbit, supliment de antioxidanți sănătoși și lupta împotriva anumitor tipuri de cancer. Alți oameni sunt conștienți de cantitatea ridicată de sare pe care o conțin murăturile și de riscul crescut al apariției cancerului la stomac. Iată câte murături poți mânca, astfel încât să nu ai probleme!

Ce cantitate de murături poți mânca fără a-ți afecta sănătatea?


Metodele de murare au fost folosite de mult timp pentru a conserva alimentele după sezonul lor de creștere. Cele mai multe rețete fac apel la sare, oțet și condimente. Atunci când te întrebi câte murături poți mânca, trebuie să îți dai seama că fiecare murătură conține o cantitate diferită de calorii, sodiu și chiar grăsime. În general, un castravete murat conține între 1 și 35 de calorii și o cantitate minimă de grăsime, dar și o treime sau o jumătate din consumul zilnic recomandat de sodiu.

Murarea reprezintă o formă de fermentație.
Atunci când legumele și fructele sunt murate, bacteriile sănătoase te ajută să descompui celuloza greu de digerat din alimente. Acesta este motivul pentru care unii oameni intoleranți la lactoză pot mânca iaurt. Aceste bacterii sănătoase ajută la menținerea alimentelor fermentate în siguranță și pot contribui la creșterea bacteriilor bune din intestin atunci când sunt consumate. În plus, antioxidanții naturali găsiți în fructe și legume ajută în lupta împotriva radicalilor liberi.

Însă murăturile vin și cu efecte negative.
Murăturile foarte sărate pot crește riscul apariției cancerului de stomac. În Turcia și Japonia, unde alimentele murate sunt foarte populare, cancerul gastric este mai des întâlnit în rândul populației. Recent, o echipă de medici din Turcia a analizat dietele pacienților cu cancer gastric și a descoperit că aceștia consumau mai multe murături decât pacienții fără cancer. Păstrarea oricărui tip de mâncare necesită sare, iar sarea reprezintă aproximativ 5% din rețetele de murare.
Persoanele care ar trebui să evite alimentele sărate nu ar trebui să mănânce mai mult de o murătură, având în vedere că deja ating jumătate din cantitatea recomandată de sare pentru o întreagă zi.

Luând în calcul beneficiile lor pentru sănătate, se pare că murăturile pot fi cu siguranță benefice atunci când sunt consumate cu moderație. Soluția de reducere a factorilor de risc poate fi reprezentată de prepararea propriilor murături. Murarea propriilor legume și fructe te poate ajuta să păstrezi alimentele din frigiderul tău care sunt pe cale de a se strica.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod