Cardamomul previne halena, cariile și cancerul

Ai gustat vreodată un preparat pe bază de cardamom? Numit adesea „regele mirodeniilor”, cardamomul sau elaichi este foarte popular în bucătăria cu specific indian și este folosit din ce în ce mai des în toate colțurile lumii.
Semințele de cardamom au o aromă dulce, florală și ușor lemnoasă, care se integrează perfect în cadrul rețetelor pentru diferite feluri de mâncare și băuturi. De-a lungul timpului cardamomul a fost utilizat pentru împrospătarea respirației și stimularea digestiei. În India este un obicei foarte frecvent să se mestece păstăi de cardamom pentru a fortifica organismul.
Cardamomul este bogat în fitonutrienți și este o sursă foarte bună de mangan, mineral care menține densitatea osoasă și previne dezechilibrele hormonale. În plus, acest condiment asigură metabolizarea optimă a carbohidraților, absorbția calciului și reducerea glicemiei.

 
Iată de ce ar trebui să-l consumi mai des:

 
1. Ameliorează respirația urât mirositoare

Cardamomul este un remediu eficient împotriva halenei. Nu trebuie decât să mesteci semințele aromate pentru a elimina orice miros neplăcut de la nivelul cavității bucale. Există anumite tipuri de gumă de mestecat care includ acest ingredient, dar dacă nu reușești să le găsești ai la îndemână soluția naturală.
În cadrul unui studiu recent realizat de secția de microbiologie a Universității Kurukshetra din India s-a studiat efectul cardamomului asupra bacteriilor din gură. Oamenii de știință au demonstrat că acest condiment neutralizează bacteriile Streptococcus mutans și Candida albicans. În plus, are efecte antiseptice și elimină rapid infecțiile.

 
2. Susține tratarea cariilor

Nu numai că elimină halena, dar cardamomul este soluția potrivită și pentru prevenirea sau vindecarea cariilor. Mestecatul păstăilor de cardamom are aceleași beneficii de curățare ca și ale gumei. Nu se vor lipi deloc de dinți, neutralizează bacteriile, stimulează producția de salivă, înlătură tartrul și te ajută să ai un zâmbet mai frumos.

 
3. Ar putea deveni un tratament natural pentru cancer

Cardamomul joacă un rol important și în terapia împotriva cancerului. În cadrul studiilor realizate pe animale s-a observat că poate preveni apariția și dezvoltarea tumorilor.
De asemenea, poate aduce celulele maligne în stadiul de remisie. Administrarea zilnică a cardamomului previne modificările de la nivelul ADN-ului care declanșează cancerul și este eficient până în stadiul 2 al maladiei.

 
4. Reduce tensiunea arterială

Cardamomul ar putea fi varianta cea mai simplă pentru a echilibra tensiunea arterială. Acest efect benefic se datorează faptului că susține funcțiile rinichilor și ale inimii. În cadrul unui studiu realizat asupra a 20 de voluntari care aveau hipertensiune în stadiul 1 s-a analizat efectul administrării zilnice a 3g de cardamom timp de 12 săptămâni. Rezultatele obținute au fost impresionante. Cardamomul a redus tensiunea sistolică, diastolică și media celor două, dar a și crescut cantitatea totală de antioxidanți din organism cu 90%.

 
5. Tratează diabetul

Conținutul ridicat de mangan tranformă cardamomul într-un remediu natural pentru diabet. Potrivit specialiștilor, persoanele care suferă de diabet au de obicei un nivel redus de mangan, iar adăugarea acestui condiment la meniul zilnic va contribui la menținerea glicemiei în limitele normale.
În cadrul studiilor realizate s-a observat că persoanele care aveau un nivel mai ridicat de mangan erau protejate de creșterea colesterolului „rău” de tip LDL. 

 
6.
Reduce gravitatea simptomelor astmului

Dacă ai probleme cu respirația cardamomul te poate ajuta să te simți mai bine. Astfel, condimentul are un efect bronhodilatator, crescând cantitatea de oxigen care ajunge în plămâni. Este ideal pentru persoanele care suferă de astm sau respirație întretăiată (wheezing).

 
7. Reglează digestia

Cardamomul este utilizat în medicina chinezească și în cea ayurvedică pentru a trata durerile de stomac. De asemenea, s-a constatat că previne apariția sau agravarea ulcerului gastric, protejând stomacul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată