Adepții băuturilor light mănâncă mai mult

Burger, cartofi prăjiți și o băutură light. Un cocktail de multe ori ales pentru a echilibra o mică abatere alimentară. Nimic mai fals, atrage atenția un studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Departe de a limita aportul de calorii, băuturile dietetice sunt asociate cu o creștere a consumului de alimente cu valoare nutritivă scăzută.

Autorul acestei cercetări, Ruopeng An, a analizat răspunsurile a 22.000 de adulți americani la un sondaj național privind sănătatea și alimentația. Fiecare participant a indicat pe un chestionar ce a consumat în ultimele două zile. Datorită acestor adnotări, cercetătorul a putut să distingă cinci tipuri de băuturi preferate: cafea, ceai, alcool, băuturi cu zahăr (sucuri acidulate, sucuri de fructe ...), precum și echivalentele lor dietetice. El a recenzat apoi diferitele produse alimentare care nu sunt necesare pentru funcționarea organismului, bogate în energie, dar cu un profil nutrițional slab (biscuiți, înghețată, ciocolata, chipsuri etc), relatează site-ul pourquoidocteur.fr, citat de Agerpres.

Este posibil ca oamenii care optează pentru băuturi dietetice să se simtă îndreptățiți să mănânce mai mult, astfel încât obișnuiesc să mai consume în plus o brioșă sau o pungă de chipsuriRuopeng An, cercetător
Peste 90% din americani consumă în fiecare zi alimente care nu sunt necesare pentru organismul uman.
În medie, 482 de calorii provin de la astfel de produse. Dar și diferitele băuturi consumate aduc energie corpului uman, dintre care băuturile îndulcite și alcoolul au cel mai mare aport caloric.

Cafeaua este băutura preferată de respondenți (53%), înaintea băuturilor răcoritoare (43%), a ceaiului (26%), alcoolului (26%) și băuturilor dietetice (21%). Iar patru din 10 americani combină mai multe dintre aceste categorii pe parcursul unei zile obișnuite.

Băuturile cele mai populare sunt și cele care se asociază cu un consum crescut de calorii "solide".
Într-adevăr, oamenii care preferă băuturile dietetice și cafeaua sunt cei care mănâncă mai multe alimente care nu sunt necesare. Dar profilurile variază în funcție de caracteristicile socio-economice.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod