fructe

Acest fruct banal îți îmbunătățește starea de spirit – consumă-l în fiecare zi

Bogate în minerale și aminoacizi, aceste fructe merită să ocupe un loc fruntaș pe lista noastră de cumpărături. Ne întăresc sănătatea și au un rol în echilibrarea stării de spirit.
Dintre toate alimentele sanatoase pentru creier, nutritionista Ali Miller, autoarea cartilor „The Anti-Anxiety Diet” si „The Anti-Anxiety Cookbook”, alege un fruct obisnuit, care ajuta la calmarea inflamatiilor si la reducerea anxietatii, ambele afectiuni fiind strans legate intre ele.

Asadar, care este alimentul care are cea mai mare contributie la echilibrarea starii de spirit? Miller spune ca ar trebui sa apreciem mai mult bananele, scrie Mind Body Green.

De ce sunt bune bananele


„Sunt bogate in vitamina B6”, spune Miller.
Iar aceasta vitamina este necesara pentru producerea neurotransmitatorilor care ajuta corpul sa secrete serotonina si dopamina, ambele substante influentand major starea de spirit.

Un studiu a aratat ca un nivel scazut de vitamina B6 a fost asociat cu simptome de depresie la adultii varstnici. Asta nu inseamna ca vitamina reprezinta un tratament viabil pentru depresie, dar deficienta acesteia pare sa aiba un efect negativ. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod