9 trucuri ca să te apuci de mâncat dimineaţa

Dacă după toate îndemnurile pe care le-ai primit până acum de a nu sări niciodată peste micul dejun niciunul nu s-a lipit de tine, este momentul să descoperi cele mai simple soluţii pe care le poţi pune uşor în aplicare. Vezi care sunt acestea!

Dacă după toate îndemnurile pe care le-ai primit până acum de a nu sări niciodată peste micul dejun niciunul nu s-a lipit de tine, este momentul să descoperi cele mai simple soluţii pe care le poţi pune uşor în aplicare. Vezi care sunt acestea!

 

Ştii deja că micul dejun este foarte important pentru că furnizează energia de care ai nevoie pe parcursul zilei, ba mai mult, te împiedică să măncânci exagerat. Nici poftele culinare sau obiceiul de a face excese la masa de seară nu te vor mai bântui dacă respecţi această regula simplă de a nu sări peste cea mai importantă masă a zilei.

Multe femei nu mănâncă dimineaţa pentru că urmează o cură de slăbire şi preferă să sară peste această masă a zilei.

Este cea mai mare greşeală pe care ai putea-o face atunci când îţi doreşti să scapi de câteva kilograme în plus, deoarece senzaţia de foame va fi mult mai intensă la prânz, iar puterea de a rezista tentaţiilor culinare este mult diminuată. Astfel că, riscul de a cădea în diverse capcane alimentare este mult mai ridicat dacă sari peste micul dejun.

Un alt motiv pe care multe femei care obişnuiesc să sară peste micul dejun este lipsa timpului şi a chefului pentru a prepara un mic dejun. Da, necesită puţin timp şi trebuie să faci un efort ca să te trezeşti puţin mai devreme, însă şi în această situaţie există soluţii rapide care nu îţi dau peste cap rutina şi nici nu necesită foarte mult efort din partea ta.


Un al treilea motiv pentru care se sare peste micul dejun este lipsa senzaţiei de foame, ba mai mult, chiar şi o uşoară stare de greaţă la vederea alimentelor. Soluţia este să începi să alegi un aliment nutritiv preferat pentru această masă a zilei şi să-l consumi în cantitate mică în primele zile ca să permiţi organismului să se obişnuiască cu acest obicei sănătos. Chiar şi un biscuit integral poate să facă minuni atunci când nu ai alte idei.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să începi să mănânci dimineaţa:


1. Pregăteşte-ţi o punguţă cu câteva alimente pe care ai prefera să le consumi la micul dejun!
Le poţi consuma pe drum, dacă sunt uşor de manevrat, sau de indată ce ajungi la birou.

2.
Pregăteşte-ţi de seara un mic dejun pe care să-l consumi dimineaţa la trezire!

3. Opreşte-te la un magazin şi cumpără ceva înainte de a ajunge la serviciu.

4. Propune-i iubitului să pregătiţi cu rândul micul dejun. 

5. Pune lângă cana cu cafea o felie mică de pâine prăjită pe care să o mănânci înainte de a lua prima gură de cafea.

6. Păstrează în poşetă o pungă cu migdale, seminţe de floarea-soarelui, fructe uscate ca să le poţi consuma în drum spre serviciu. De asemenea, ai putea să-ţi pui de seara în poşetă o mică gustare hrănitoare pe care să o ai la îndemână dimineaţa, în timp ce aştepţi autobuzul.

7. Opreşte-te la o covrigărie şi ia-ţi doi covrigi.

8.
Pune în blender o banană, lapte, un pumn de migdale şi orice alt fruct (sau pudră de cacao), mixează-le şi toarnă lichidul cremos într-o sticluţă din care poţi să bei în drum spre serviciu.

9. Pune pe cineva din casa ta să te monitorizeze dacă mănânci dimineaţa şi să-ţi strecoare câte ceva înainte de a bea cafeaua, de a fuma prima ţigară sau de a ieşi din casă. 

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • natalia pe 5 Aug 2012, 13:32
    motiv

    Iata un motiv esential: daca nu mananci, devii livida, urata, iti miroase gura( ceea ce e cumplit pentru cei din jur), iti imbolnavesti stomacul, n-ai vlaga, energie, esti ca lesinata. Mananca cererale cu lapte sau cu apa plata, pur si simplu; sau un ou fiert sau paine cu ceva acolo(ciocolata neagra, miere, ce ai prin casa). Eu mananc si la 5 dimineata si as putea manca orice, chiar si sarmale reci(imi si plac foarte tare), dar eu dorm relativ putin, la 6 sunt in picioare. Si trec drept o femeie fina si foarte draguta(unii ar spune, dupa suplete cam nemancata) de asemenea, am observat ca de cand beau apa zilnic, chiar in prima parte a diminetii 1 litru, 1 litru si jumatate, arat foarte bine si debordez de energie(Nu va spun varsta!!!)

    1
    0

  • nikoleta pe 4 Aug 2012, 01:05
    vreau sa mananc dimineata!

    vreau sa mananc dimineata si nu pot...nu stiu de ce va rog ajutati-ma vreau un sfat rapid astept multumesc o zi buna!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod