7 alimente pentru un sistem imunitar puternic

Răceşti des? De vină poate fi sistemul imunitar slăbit. Întăreşte-ţi sistemul imunitar pentru a lupta eficient împotriva bolilor. Iată ce alimente îţi recomandă dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).
Răceşti des? De vină poate fi sistemul imunitar slăbit. Întăreşte-ţi sistemul imunitar pentru a lupta eficient împotriva bolilor. Iată ce alimente îţi recomandă dr. Luigi Gratton, membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

1. Ceaiul verde conţine antioxidantul EGCG, care reduce riscul declanşării multor tipuri de cancer. Fitonutrientii din ceaiul verde favorizează dezvoltarea bacteriilor folositoare din tractul digestiv. Ei inhibă dezvoltarea bacteriilor nocive din tractul digestiv: E. coli, Clostridium şi Salmonella. 70% din sistemul imunitar al organismului nostru se găseşte în tractul gastrointestinal.

 
2. Chili stimulează metabolismul, subţiază sângele şi contribuie la eliberarea de endorfine. De asemenea, chilli este bogat în betacaroten, "arma" numărul 1 împotriva infecţiilor şi inhibă neuropeptidele, care declanşează inflamaţiile sistemului imunitar.  
   
3. Ghimbirul conţine gingerol, un compus cu proprietăţi anticancerigene. Prin stimularea metabolismului, el ajută la eliminarea toxinelor, precum şi la intensificarea arderii grăsimilor. Ne redă poftă de viaţă, ne scoate din letargie, făcându-ne să ne regăsim tonusul, energia şi optimismul.
 
4. Scorţişoara este bogată în antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi proliferarea bacteriilor.
Scorţişoara stabilizeaza nivelul de zahăr din sânge şi reduce colesterolul rău. Tratează extremităţile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceală sau gripă, durerile reumatice, indigestia, lipsa poftei de mâncare. Condimentul nu are contraindicaţii şi poate fi adăugat în orice fel de ceai, având proprietatea de a răspândi în tot corpul o puternică senzaţie de căldură.   
 
5. Roşiile sunt un adevărat izvor de sănătate, fiind echipate cu o mulţime de nutrienţi care ne protejează împotriva unor afecţiuni grave, precum cancerul. Roşiile conţin cantităţi mari de vitamina C, 100g de roşii asigurând 40% din necesarul zilnic de vitamina C.
De asemenea, 100g de roşii conţin 15% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 8% din cantitatea de potasiu şi 10% din cantitatea recomandată de fier. Pigmentul roşu, cel care le dă culoarea roşiilor, este licopenul, un antioxidant cu numeroase efecte benefice asupra organismului. La fel ca şi alţi antioxidanţi, licopenul neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi.
 
6. Ciupercile pot părea banale, dar sunt super-alimente: conţin zero grăsime, zero zahăr şi zero sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B - vitamină B1, riboflavină (B2), niacin (B3), piridoxină (B6) şi folacin (acid folic). Ciupercile conţin şi minerale esenţiale, dintre care potasiu, cupru, fier şi fosfor.
Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găseşte în prea multe fructe sau legume.
 
7. Castraveţii conţin potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, provitamina A. Datorită acestui conţinut atât de variat în vitamine şi nutrienţi, castraveţii ajută la o bună circulaţie sanguină, sunt indicaţi împotriva îmbătrânirii celulelor, curăţă organismul şi reduc tensiunea. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod