5 tipuri de alcool care îți deteriorează pielea

Dacă îți place să te răsfeți cu un pahar de alcool la finalul zilei sau aștepți cu entuziasm petrecerile de vineri și pe cele de weekend, să știi că băuturile tale preferate ți-ar putea face probleme când te privești în oglindă. Ai putea adăuga ani în plus chipului tău fără să-ți dai seama.
Deși s-au identificat anumite beneficii legate de consumul de alcool, băuturile pot avea și efecte secundare la care nu te așteptai. În afară de pericolele pentru ficat și favorizarea acumulării kilogramelor în plus, fiecare pahar poate modifica structura pielii, având drept rezultat accelerarea procesului de îmbătrânire sau agravarea imperfecțiunilor.

 
Iată care sunt tipurile de alcool care îți pot pune în pericol tenul:

 
1. Berea

Probabil că îți plac halbele de bere de fiecare dată când te întâlnești cu prietenii, dar dacă vrei să-ți protejezi tenul este cazul să reduci ritmul în care le consumi. Potrivit dermatologilor, berea este o cauză principală a retenției de apă de la nivelul feței.
Dacă ai senzația că ai fața umflată sau dacă nu poți elimina pungile de sub ochi indiferent câte remedii ai utilizat este cazul să analizezi ce băuturi consumi. Berea conține o combinație de zaharuri și alcool care contribuie la balonare și retenție de apă, nefiind deloc ideală dacă vrei să ai un aspect revigorat și odihnit.

 
2. Vinul alb

În serile în care bate vântul sau când se apropie o furtună nu-ți imaginezi nimic mai plăcut decât un pahar cu vin care îți redă confortul și te face să te simți răsfățat indiferent de vreme sau ora la care ai terminat programul? Ei bine, rezultatele studiilor realizate te-ar putea face să-ți modifici acest obicei. 
În cadrul unei cercetări efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Brown s-a constatat că o cantitate redusă de vin alb crește foarte mult riscul de manifestare a rozaceei, o afecțiune dermatologică ale cărei simptome sunt aprinderea la față, senzația de căldură de la nivelul pielii, venele vizibile pe tot tenul, inclusiv la nivelul ochilor și leziunile asemănătoare cu acneea. Dacă îți dorești un ten cu o nuanță uniformă și vrei să reduci șansele de înroșire a pielii este recomandat să te îndrepți spre alte băuturi data viitoare când ai nevoie de un gust special.

 
3. Vinul roșu

În cazul în care te-ai gândit că vinul roșu este soluția salvatoare pentru tine, să știi că te înșeli. Deși au fost publicate numeroase studii care arată beneficiile acestei băuturi pentru starea generală de sănătate, dacă ai deja probleme cu pielea nu este recomandat să consumi această băutură.
Tenul cu acnee, eczemă, psoriazis, extrem de sensibil sau care se irită foarte ușor va fi afectat negativ de vinul roșu datorită conținutului de zaharuri. Coșurile și roșeața vor fi exacerbate și este posibil să se declanșeze și o senzație de arsură la nivelul feței.

 
4. Romul sau whisky-ul

Chiar dacă romul sau sortimentele de whisky nu sunt foarte nocive pentru piele, problema este că multe persoane le combină cu diferite sucuri, care conțin zahăr sau îndulcitori artificiali și agravează acneea, accentuând semnele de oboseală și ridurile. De asemenea, băuturile alcoolice de culoare închisă conțin compuși care se produc în timpul procesului de fermentație și care favorizează îmbătrânirea rapidă a pielii.

 
5. Cocteilurile

Dacă iei în calcul ingredientele cocteilurilor vei realiza rapid că includ prea mult zahăr, ceea ce va favoriza acneea, iritațiile, cearcănele și linile de deshidratare.

 
Ce ar trebui să bei?

Potrivit experților, cu cât băutura aleasă este mai deschisă la culoare, cu atât va deteriora mai puțin pielea. În concluzie ar trebui să alegi votcă și gin tonic, în loc de whisky și vin.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod