5 gustări consistente pentru o vacanță de vară plină de energie pentru copilul tău

Ai observat că mereu ronțăie ceva sau ți se pare că șirul de gustări pe care le ia copilul tău nu se oprește deloc? Probabil că nu consumă lucruri consistente și îi este foame foarte des. Descoperă ideile specialiștilor pentru gustări care reduc apetitul și dau un plus de energie.
Copilul tău îți spune că îi este foame chiar dacă nu a trecut nici măcar o oră de când a luat masa? Poate fi foarte dificil să te adaptezi și să creezi tot timpul rețete noi, iar dacă observi că nu sunt deloc utile ți se va părea frustrant. Cu toate acestea, nu poți pune capăt cercului vicios decât dacă înțelegi de ce îi este foame din nou atât de repede. Este adevărat că și cei mici pot mânca de plictiseală, la fel cum fac adulții uneori, dar o altă problemă ar putea fi lipsa de nutrienți esențiali din felurile de mâncare consumate.
Dacă totalul de gustări se compune din covrigei sărați, jeleuri cu suc de fructe, biscuiți sau batoane granola nu este surprinzător că foamea se va manifesta mai rapid decât de obicei.
Este ideal să creezi combinații de alimente care să aibă un gust bun, dar să și reprezinte surse importante de vitamine și minerale pentru a fortifica organismul celor mici.

 
Iată ce gustări sunt recomandate pentru a alimenta energia copiilor vara, evitând excesul de calorii:

 
1. Brânză și legume

În cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Cornell s-a observat că servirea unei combinații de brânză și legume reduce semnificativ apetitul copiilor și le dă multă energie, chiar dacă nu furnizează foarte multe calorii. Copiii care au consumat această gustare s-au putut juca mai mut timp decât cei care au mâncat chips-uri cu diferite arome. Motivul principal este probabil cantitatea ridicată de proteine din brânză și fibrele utile din legume, acest mix ținând apetitul sub control timp de câteva ore.

 
2. Pâine prăjită cu avocado

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că adulții care mănâncă o jumătate de avocado la masa de prânz consumă mai puține calorii și la cină, față de cei care nu mănâncă deloc avocado. Principiul se poate aplica și în cazul copiilor.
Cantitatea ridicată de grăsimi sănătoase stopează senzația constantă de foame și protejează inima, prevenind creșterea nivelului de colesterol. Fă piure dintr-un sfert de avocado și întinde-l pe 1-2 felii de pâine prăjită integrală. Fibrele și grăsimile benefice previn obezitatea infantilă și stimulează imunitatea copilului.

 
3. Zmeură și iaurt

Zmeura este o sursă excelentă de fibre, care absorb apa pe măsură ce trece prin sistemul digestiv, controlând asftel pofta de mâncare. Alege zmeura de fiecare dată pentru că fiecare cană conține 8g de fibre, aproximativ 30% din necesarul zilnic pentru copii. Dacă nu poți găsi varianta proaspătă poți selecta și zmeura congelată, dar asigură-te că nu conține zahăr adăugat.
Combin-o cu iaurt simplu pentru un plus de proteine și grăsimi utile pentru copiii foarte activi.

 
4. Popcorn cu migdale mărunțite

Este o soluție gustoasă pentru a-l convinge pe cel mic să consume cereale integrale. În cadrul studiilor realizate s-a demonstrat că un consum de până la 4 căni de popcorn pe zi reduce apetitul mult mai eficient decât o cantitate similară de chips-uri și are drept efect și un consum mai redus de calorii la nivel de zi. Uită de popcornul ambalat pentru a fi pus direct la microunde și prepară-l chiar tu acasă, adăugând la final migdale mărunțite pentru un gust special.

 
5. Nuci sau unt de arahide cu felii de banană

Nucile și untul de arahide conțin proteine, grăsimi sănătoase și fibre, iar bananele aduc un plus de potasiu și fibre. Această combinație reduce rapid pofta de mâncare, iar gustul bun îți va convinge copilul să o aleagă în locul prăjiturilor sau gogoșilor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod