Ce să prepari cu fiecare tip de brânză

Poate credeai că nu contează prea mult ce fel de brânză folosești sau ai fost tentată să pui parmezan în orice rețetă, dar savoarea finală depinde foarte mult de textura și aroma sortimentului ales. Descoperă la ce rețete se potrivește fiecare tip de brânză și creează preparate irezistibile.
De la brânza Gouda la parmezan, cea de capră sau varianta cu mucegai, există rețete care pun în valoare fiecare sortiment de brânză și creează un gust aparte, care evidențiază caracteristicile sortimentului ales. Chiar dacă nu dedici prea mult timp selectării tipului de brânză utilizat, câteva minute în plus vor conta pentru a te asigura că felul de mâncare preparat va fi pe placul tuturor membrilor familiei sau al invitaților. În plus, dacă folosești brânza potrivită este posibil să redescoperi rețete care credeai că nu îți plac, pe care începi să le apreciezi din momentul în care armonizezi aromele în mod corect.

 
Iată ce poți găti în funcție de tipul de brânză pe care îl ai la dispoziție:

 
1. Mozarella

Este un sortiment foarte popular pentru prepararea rețetelor cremoase de la cuptor, pentru pizza și pentru sosuri variate. Brânza mozarella are o savoare ușoară, puțin sărată.
Se potrivește de minune la majoritatea rețetelor cu specific italienesc. Când mergi la supermarket poți cumpăra brânză mozarella rasă, proaspătă sau sub formă de bile ori cuburi.

 
2. Brânza de capră

Dacă preparatele tale favorite au o textură cremoasă, cu un gust intens, dar ușor dulceag, cel mai probabil ești pasionată de brânza de capră. Această brânză moale se prepară din laptele de capră, este mai ușor tolerată de persoanele care sunt sensibile la lactoză și aduce un gust special salatelor, legumelor rumenite pe grătar, pastelor și unei felii de pizza.

 
3. Brânza Cheddar

Este probabil cel mai des utilizat ingredient de către maeștrii bucătari și devine din ce în ce mai populară și în bucătăriile individuale. Are o aromă distinctă, nuanțată, care se oprește înainte de a domina toate celelalte ingrediente. Folosește brânza Cheddar pentru a da un gust foarte bun macaroanelor, supelor, sosurilor, aperitivelor sau rețetelor pregătite la cuptor.
Nu uita că poți să o consumi și simplă cu felii de măr sau cu biscuiți crocanți.

 
4. Parmezanul

Indiferent dacă îl preferi ras, cuburi sau tăiat felii, precis consumi destul de des parmezan și îl incluzi în rețetele tale. Este un tip de brânză foarte popular în bucătăria cu specific italienesc. Această brânză tare, cu o aromă intensă, se potrivește de minune la paste și salate de fructe sau legume.

 
5. Brânza Brie

Este unul dintre alimentele care provoacă reacții puternice, de obicei de atracție imediată sau de respingere completă. Dacă te numeri printre fanii acestui sortiment de brânză să știi că este delicios preparat la cuptor, cu paste sau inclus printre ingredientele supelor și ciorbelor. Are o consistență foarte cremoasă, completată de un gust complex, inconfundabil.

 
6. Brânza Provolone

Are o consistență ușoară și un gust subtil, fiind ideală pentru rețetele cu specific italienesc. Poți pune felii de brânză Provolone peste friptura de pui, rumenindu-le împreună la cuptor, poți adăuga câteva cuburi la o salată de crudități sau o poți topi pentru a obține un sos apetisant pentru paste.

 
7. Brânza feta

Foarte populară în rețetele din zona mediteraneană, brânza feta se vinde fie rasă, fie ca bucată întreagă. Este foarte gustoasă combinată cu salate, gyros, clătite, supe și pâine prăjită.

 
8. Brânza cu mucegai

Este foarte ușor de identificat pe rafturile magazinelor datorită culorii distincte și mirosului caracteristic. Are o aromă puternică și se potrivește foarte bine cu rețetele care conțin carne de pui, la salate sau cu paste.

 
9. Brânza Gouda

Poate ți se va părea că nu are un aspect special, dar această brânză de culoare deschisă are un gust deosebit. Se potrivește foarte bine cu feliile de măr, la orice preparat care conține miez de dovleac și lângă carnea de vită.

 
10. Brânza Havarti

Are o aromă intensă, este cremoasă și reprezintă alegerea ideală pentru a reinventa gustul clasic al sandvișurilor, al garniturilor cu legume sau pe bază de orez.

 
11. Brânza Colby

Are un gust asemănător cu brânza Cheddar, dar mult mai fin. Această brânză de culoare portocalie poate fi adăugată la omlete, clătite, plăcinte și nachos.

 
12. Brânza Mascarpone

Este o brânză cu o savoare dulceagă, utilizată foarte des pentru a prepara tiramisu, cannoli, cheesecake, plăcinte cu mere sau chiar negrese. Are un gust fin și delicat, care se potrivește foarte bine cu alte ingrediente dulci.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lissta pe 19 Iul 2019, 16:26
    //

    Interested! )))))))))

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod