5 alimente pe care un expert în echilibru hormonal nu le consumă niciodată

Dacă te simți „grea”, umflată, balonată, extrem de obosită sau transpiri în orice anotimp, e posibil ca hormonii tăi să fie în dezechilibru.
Hormonii nostri fluctueaza in mod constant, spune pentru platforma MindBodyGreen expertul Michelle Sands, co-fondator GLOW Natural Wellness. Modificarile apar pe tot parcursul vietii, in timpul pubertatii, sarcinii, postpartum, perimenopauzei si menopauzei. Uneori, hormonii nostri sunt ca o simfonie frumos sincronizata, alteori haosul domina scena.

Partea hormonala este extrem de importanta, pentru ca influenteaza intreg organismul si astfel toate aspectele vietii tale – de la claritate mentala, statura, grosimea si calitatea pielii, pana la starea ta de spirit.

Majoritatea femeilor nu constientizeaza faptul ca alegerile lor alimentare pot avea un impact atat de mare asupra echilibrului hormonal.
Vestea buna este ca alimentatia pentru sanatate hormonala nu trebuie sa fie complicata sau restrictiva. Trebuie doar sa stii ce alimente sa alegi si pe care e mai bine sa le eviti.

„Desi nu imi place niciodata sa etichetez alimentele drept bune sau rele, din experienta mea, exista cateva optiuni care iti pot sabota eforturile de a-ti echilibra hormonii. As recomanda limitarea sau reducerea la minimum a acestor alimente, inlocuindu-le cu cele care sprijina echilibrul hormonal”, precizeaza expertul.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod