5 alimente care-ţi hrănesc părul şi-l fac să strălucească

Alimentele pe care le consumi în fiecare zi au un impact semnificativ asupra părului tău. O dietă bogată în vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali poate să îmbunătăţească textura părului.

Alimentele pe care le consumi în fiecare zi au un impact semnificativ asupra părului tău. O dietă bogată în vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali poate să îmbunătăţească textura părului.

 

Dacă părul tău şi-a pierdut strălucirea şi nu mai are nicio ţinută trebuie să începi să acorzi mai multă atenţie alimentaţiei. Pe lângă produsele de îngrijire şi măştile care-l hidratează, regimul alimentar are un rol hotărâtor atunci când este vorba despre sănătatea părului.

De exemplu, părul uscat are nevoie de vitamina A, părul subţire are nevoie de fier, părul degradat şi lipsit de strălucire necesită acizi graşi omega-3, în vreme ce biotina previne căderea părului.



Iată o listă cu cele mai nutritive alimente pentru părul tău:

1. Somonul - alimente care-ţi hrănesc părul
Este una dintre cele mai importante surse de proteine, deoarece asigură un aport însemnat de acizi graşi omega-3. Potrivit cercetărilor, aceşti acizi graşi redau strălucirea părului, echilibrează producţia de sebum şi îmbunătăţesc vizibil textura părului. Alte surse importante de acizi graşi omega-3 sunt seminţele de in, nucile, tonul, macroul, sardinele, avocado, care aduc şi un aport însemnat de fier, dar şi de vitamina E care stimulează circulaţia sanguină la nivelul scalpului.



2. Ouăle
Sunt bogate în vitamina A care hrăneşte părul, reglează producţia de sebum şi împiedică căderea prăului. Alte surse bogate în vitamina A sunt morcovii, sardinele, somonul, ficatul de pui, untul, pătrujelul, ardeii iuţi, menta uscată, oregano, dovleacul, cartofii dulci, spanacul şi urzicile.


3. Seminţele de susan - alimente care-ţi hrănesc părul
Aduc un aport însemnat de zinc care favorizează absorbţia vitaminei A. Alte surse de zinc sunt germenii degrâu, ciocolata neagră, ficatul de pui, algele marine, chimenul, salvia, nucile, seminţele de floarea soarelui, mozzarella.


4.
Nucile

Au un conţinut bogate de fier, esenţial pentru a preveni degradarea părului. Potrivit cercetătorilor, lipsa de fier influenţează textura părului, determinându-l să fie mai fragil. Alte alimente bogate în fier sunt: carnea de pui, peştele, cerealele integrale, spanacul, stafidele.


5. Avocado - alimente care-ţi hrănesc părul
Sunt bogate în biotină, o vitamină din complexul B care împiedică despicarea vârfurilor de păr şi îi redă strălucirea. Alte alimente bogate în biotină pe care este recomandat să le incluzi în alimentaţia ta sunt: stridiile, lactatele, ciupercile, bananele, soia, fulgii de ovăz.

 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florescu pe 6 Apr 2013, 10:36
    Caderea parului

    Foarte util articolul! Alimentatia e f. importanta, totul vine din interior! Eu folosesc sampon natural Naturalint, din extract de ardei iute, si da rezultate minunate! Am incercat multe produse, inutil! Parul meu si-a revenit! Sunt foarte multumita! Am sa folosesc in masura posibilitatilor alimentele indicate.

    0
    0

  • Corina pe 20 Oct 2012, 22:44
    caderea parului

    Paradoxal consum toate aceste alimente si totusi imi cade parul mai mult decat ar trebui.

    0
    0

  • Andreea pe 19 Oct 2012, 13:39
    F interesant

    Mersi de articol Ioana, foarte util. Chiar zilele astea am ajuns la concluzia ca parul meu a suferit vara asta, de la mare, soare si relaxare, ce paradox :) O sa tin cont sa includ alimentele/legumele de mai sus, care lipsesc uneori din alimentatia mea.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod