4 momente în care nu trebuie să bei apă

E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
Într-o lume axată pe ideea de hidratare intensă a organismului, ideea de a nu bea apă în orice moment poate părea un lucru ciudat. Totuși, există situații în care trebuie să eviți apa pentru a-ți proteja sănătatea.
În anumite circumstanțe specifice un simplu pahar de apă îți poate face mai mult rău decât bine.
Trendul orientat spre creșterea nivelului de hidratare este un lucru pozitiv în general dar cât de multă apă ar trebui să bei în fiecare zi? Părerile sunt împărțite. În mod oficial se recomandă 15 pahare de apă pentru bărbați și 11 pahare pe zi pentru femei, dar există și experți care le spun pacienților să bea apă atunci când le este sete, considerând că se va transmite un semnal de la creier care indică deshidratarea.
Dacă faci și exerciții fizice nevoia de hidratare se va modifica în funcție de frecvență, durată și intensitate. Ca regulă generală trebuie să suplimentezi totalul de apă cu 200-300ml pentru fiecare 20 de minute de exerciții fizice.
Deși pare un lucru foarte simplu se pare că există multe recomandări legate de consumul de apă, fără să se fi ajuns la un consens. În același timp există și momente când nu ar trebui să bei apă. 

 
Iată când un nou pahar de apă nu este răspunsul corect:

 
1. Înainte de culcare

Un consum ridicat de apă exact înainte de culcare ar putea cauza întreruperi ale somnului. Potrivit specialiștilor, nevoia intensă de a urina care te trezește mai mult de o dată pe noapte se numește nocturie. Este adevărat că această afecțiune poate fi acuzată și de alți factori cum ar fi obstrucția vezicii urinare, dar un consum prea mare de apă o va favoriza.
Este ideal să restricționezi lichidele înainte să mergi la culcare pentru a preveni acest inconvenient.

 
2. Când deja ai băut multă apă 

Când vine vorba despre consumul de apă să știi că este posibil și să exagerezi. În cazuri rare se poate bea o cantitate atât de mare încât nivelul de sodiu din organism va scădea prea mult, putând cauza hiponatremia. Procesul prin care se bea atât de multă apă încât sodiul scade extrem de mult de numește intoxicație cu apă.
În general o persoană care are mereu la ea o sticlă de apă de 500ml nu este expusă riscului de intoxicație, dar dacă participă la un concurs de băut apă este necesară o abordare prudentă.
Chiar dacă nu se cunoaște cantitatea exactă de apă care va provoca o intoxicație contează foarte mult să nu bei extrem de multă dintr-odată. Majoritatea persoanelor nu se vor confrunta niciodată cu acest fenomen de toxicitate a apei.

 
3. Exact înainte de o operație

Mulți pacienți primesc instrucțiuni clare să nu mănânce și să nu bea nimic, nici măcar apă, cu câteva ore înainte de o operație. De ce? „Stomacul trebuie să fie gol în timpul unei intervenții chirurgicale pentru a se reduce riscul de complicațiii. Chiar dacă poate fi enervant să-ți fie sete până când intri în operație, să știi că este o interdicție stabilită în folosul tău”, spune dr.
Ram Roth, anestezist.

 
4. În cadrul evenimentelor sportive

Toxicitatea apei se face remarcată cel mai adesea în cadrul competițiilor sportive care necesită un nivel ridicat de rezistență fizică. Alergătorii care participă la un ultramaraton sau competitorii de la un triatlon sunt foarte expuși acestui risc. Din moment ce cursele durează mai multe ore este foarte dificil să se realizeze echilibrul de hidratare ideal, mai ales în condițiile în care există și fluctuații de temperatură. Emoțiile și mulțimea de spectatori pot fi alți factori care agravează starea generală a organismului în timpul acestor evenimente.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată