alimente

18 alimente care combat balonarea și te ajută să ai un abdomen plat

Dieta joacă un rol important în combaterea senzației de balonare și a inflamației din corp. Aceste alimente te ajută să combați simptomele neplăcute.
Chiar si cele mai sanatoase persoane se pot confrunta, din cand in cand, cu episoade de balonare. In general, poti rezolva problemele de acest gen cu o hidratare mai buna, suplimente probiotice si unele exercitii. Un alt mod de a reduce balonarea il reprezinta dieta.

Mind Body Green a intocmit o lista cu 18 alimente sanatoase care au proprietati de sustinere a sanatatii intestinelor, reducerea inflamatiei, echilibrarea fluidelor si a nivelului de sodiu si care te mentin hidratata, ajutandu-te sa combati eficient balonarea.

Castraveti


„Castravetii sunt un superaliment antibalonare, gratie continutului lor de siliciu, acid cafeic si vitamina C, toate ajutand la reducerea inflamarii si reducand retentia de apa”, arata nutritionista Jessica Cording.

Avocado


Combinand avocado cu hrana sanatoasa, poti reduce umflarea provocata de sare.
Asta pentru ca avocado este bogat in potasiu, care ajuta sa echilibrarea nivelului de sodiu. „Contine, de asemenea, fibre (un avocado de marime medie furnizeaza noua grame de fibre din necesarul zilnic recomandat de 35%), hranind astfel miliardele de bacterii din intestine”, explica gastroenterologul Marvin Singh.

Kimchi


Kimchi, o specialitate din bucatarie coreeana, include legume sarate si fermentate, cum ar fi varza napa si ridichea coreeana, cu o selectie bogata de condimente, inclusiv gochugaru, ceapa de primavara, usturoi, ghimbir ai jeotga.

„Alimentele fermentate contin microbi benefici care se ataseaza ecosistemului tau”, explica doctorul naturopatic Kellyann Petrucci.
Probioticele din kimchi nu doar ca ajuta la construirea unei flore intestinale diversificata si echilibrata, dar ajuta si la reducerea balonarii si a gazelor.

Terci de ovaz


Ovazul este bogat in fibre solubile si insolubile. O singura ceasca de ovaz contine 16 grame de fibre, fiind un mod excelent de activare a sistemului digestiv dimineata, dupa trezire. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod