14 motive pentru care îți este foame tot timpul

Dacă stomacul tău îți cere de mâncare în mod constant, nu înseamnă întotdeauna că este vorba de foame!
Există mai multe motive pentru care nu te simți sătul și ai senzația de foame, chiar dacă ai mâncat recent. Vizitele târzii în noapte la frigider pot fi un simplu semn al unei diete necorespunzătoare sau un avertisment pentru o problemă medicală.

Iată câteva dintre motivele pentru care simți că îți e foame tot timpul:


Consumi prea mulți carbohidrați rafinați


Grăsimile rafinate pot fi găsite în orice aliment procesat, în special în paste, produse de patiserie sau alimente dulci. Lipsa fibrelor face ca organismul să le digere mai repede, astfel încât pofta de mâncare revine rapid, iar senzația de sațietate care vine odată cu mâncarea este doar temporară. S-a dovedit că alimentele bogate în fibre durează mai mult pentru a fi digerate, astfel încât ele sunt foarte importante în dietă. Dacă renunți la a mai consuma carbohidrați rafinați și îi înlocuiești cu alimente mai sănătoase, precum cereale integrale, orez brun și legume, vei observa imediat o diferență în ceea ce privește pofta de mâncare.

Diabetul


Diabetul, în special de tip 2, este o boală care te poate face să te simți înfometat tot timpul. Din cauza diabetului, glucoza, sursa noastră de energie, rămâne în sânge în loc să se răspândească în celule. Senzația de foame este doar unul dintre simptomele diabetului, care poate fi diagnosticat printr-un test de sânge. După o examinare adecvată, un tratament medicamentos și o dietă specială, acesta poate fi controlat și multe dintre simptomele lui vor dispărea.


Faci mult sport


Acesta este unul dintre motivele bune pentru care s-ar putea să simți că îți este foame tot timpul. Dacă faci multe exerciții fizice, arzi multe calorii și, în consecință, corpul tău își dorește mai multe calorii. Persoanele care fac sport în mod regulat și pentru durate mari de timp dezvoltă un metabolism rapid și un apetit mai mare. Activitatea fizică este bună pentru sănătate, așa că accentul ar trebui pus pe ce și când mâncăm. Conform studiilor, o masă hrănitoare înainte de a merge la sala de sport îți va îmbunătăți performanța fizică și va ajuta masa musculară.

Anumite medicamente


Apetitul crescut poate fi, de asemenea, un efect secundar al multor medicamente din cauza unor anumite elementele pe care le conțin. Cele mai frecvente sunt cortizolul, insulina, clozapina și olanzapina care pot fi găsite în medicamente pentru diabet, antidepresive sau stabilizatoare de dispoziție. Dacă te îngrași sau simți că îți e foame imediat după ce ai luat un nou medicament, este mai bine să discuți cu medicul tău pentru găsirea unei soluții optime.

Prea mult stres


Este binecunoscut faptul că anxietatea constantă are efecte grave asupra sănătății, iar creșterea în greutate este unul dintre ele. Mâncatul pe fond de stres sau mâncatul emoțional este o afecțiune comună care dovedește modul în care stresul în exces este conectat la sentimentul de foame.
Din punct de vedere științific, anxietatea provoacă o creștere a cortizolului hormonal și duce la suprasolicitare și la pofte penru gustări nesănătoase. Stresul este un factor de risc pentru obezitate și trebuie tratat la timp. Terapia, meditația și exercițiile fizice sunt modalități care ajută la redobândirea echilibrului și autocontrolului.

Mănânci prea repede sau când ești distras


În epoca vitezei, mulți dintre noi alegem să mâncăm repede și în timp ce facem alte lucruri. Chiar dacă prin asta se economisește timp, acest obicei nu e deloc bun pentru sănătate. Oamenii de știință spună că alimentația distrasă sau rapidă ne afectează negativ pofta de mâncare, ducând la creșterea în greutate și la pofte constante. Este foarte important să oferi meselor timpul pe care îl merită. Fă-ți timp să te așezi pentru a lua prânzul fără să te distragă altceva, mestecă cu atenție și bucură-te de fiecare înghițitură. Astfel, îți vei conștientiza sentimentul de sațietate.

Hipertiroidismul


Hipertiroidismul este o defecțiune a tiroidei, o glandă care controlează metabolismul prin hormoni. Acești hormoni sunt eliberați în fluxul sanguin și controlează metabolismul. A avea o tiroidă hiperactivă înseamnă că această glandă produce prea mult hormon tiroidian. Unul dintre simptome este senzația crescută de foame. Hipertiroidismul este ușor de diagnosticat și poate fi tratat fie prin medicamente care normalizează nivelul hormonilor, fie, în cazuri extreme, prin chirurgie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Cum reacționează corpul tău la un atac de anxietate

De ce e bine să-ți faci patul în fiecare zi

6 probleme fizice pe care ți le cauzează stresul

Intoxicație alimentară sau gripă - Care sunt diferențele?

6 semne care arată că suferi de astm sever

5 moduri în care să-ți stimulezi metabolismul imediat după ce te trezești

De ce răcești mai des decât alții

De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

4 pași ca să reduci petele și ridurile provocate de soare

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul capului și gâtului, o afecțiune mai puțin cunoscută, omoară jumătate dintre pacienții diagnosticați în stadii avansate

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

Asta înseamnă curaj: O familie cu patru copii și-a vândut casa și străbat țara cu o rulotă

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

Greșeli pe care le faci la cumpărături și care îți distrug dieta

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Laptele de cocos - Ce beneficii are pentru sănătate?

Cum să rămâi energică dacă ești o mamă care lucrează

Mâncarea franțuzească: 7 sfaturi ca să gătești sănătos

Efectele unei sarcini cu tripleți asupra corpului. Imaginile incredibile postate de o mamă din Danemarca

Studiu. Lipsa somnului îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Cum să folosești ce ți-a rămas dintr-un pui - Economie în bucătărie

Modalități de ars calorii pentru leneși

7 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea thailandeză

Quinoa - Ce beneficii are pentru sănătate

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

Cum să faci un smoothie sănătos și delicios de fiecare dată